Головна Сторінка » У Києві провели форум «Brave step: крок на зустріч захисникам»

У Києві провели форум «Brave step: крок на зустріч захисникам»

0

Днями в Києві в конференц-залі «Пектораль» готелю «Дніпро» відбувся форум «Brave step: крок на зустріч захисникам». Його присвятили важливим питанням, які повʼязані із розвитком протезування та фізичної реабілітації військових в Україні. Захід організувала Клініка Святого Миколая прифронтового міста Запоріжжя.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

На Форумі обговорили ряд важливих питань: формування сучасної державної політики в напрямку протезування українських Захисників; вдосконалення медичної системи України в умовах війни; напрацювання практик протезування, лікування та реабілітації Захисників та ін.

Медичний директор клініки Святого Миколая, хірург, доктор медичних наук, професор, лікар вищої категорії Костянтин Милиця зазначає, що працюючи у лікарні прифронтової зони – в Запоріжжі, зіткнулися із тим, що пацієнтам окрім звичайної медичної допомоги потрібна й індивідуальна допомога із протезування. Тому й відкрили протезний центр, який вже діє рік:

«У процесі роботи зіштовхнулися із величезним пластом питань, які в державі потрібно вирішувати задля того, щоб людям, які нас захищають чи постраждали від війни, можна було якісно допомогти повернутися до повноцінного життя. І зробити це у якнайшвидші терміни, адже наразі отримання дозвільних документів на протез може займати й до 6 місяців. Тому це треба врегулювати на державному рівні. Також постає питання із фахівцями, які б займалися новими методами протезування, яких до цього часу не було в Украні. Тож для них потрібно розробити спеціальну систему навчання».

Кандидат педагогічних наук із фізичної реабілітації, чемпіон Світу та Європи з плавання, срібний призер Олімпіади в Сіднеї, Народний депутат України VIII скликання Денис Силантьєв розповів, що вже багато років займається реабілітацію дітей та дорослих із інвалідністю через плавання і започаткував чимало відповідних соціальних проектів. Він підкреслив, що такий метод є дієвим. Тож для держави цей напрямок є досить важливим як в економічному, так в і соціальному та гуманітарному напрямках.

Наразі ж Денис Силантьєв ініціював спільно з металургійною компанією Метінвест проєкт для дітей пільгових категорій, який діє в Запоріжжі.

«Метінвест працює над вирішенням різних суспільно важливих питань. Зокрема, компанія фокусується на започаткуванні системних ініціатив у напрямку протезування. Так, ми забезпечили 10 реабілітаційних центрів по всій України обладнанням для протезування, запустили онлайн портал для медиків та людей, які потребують реабілітації. Також запровадили власну програму з допомоги по протезуванню», – зазначив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.  

На захід завітали дружини та діти військовослужбовців ЗСУ із Запоріжжя, які безпосередньо вже займалися фізичною реабілітацією через плавання.

До речі, на знак вдячності малеча передала нагороди та плавальну дошку із підписами, які виготовлені власноруч, тим, хто саме опікувався цим соціальним проектом.

До Форуму долучилися такі спікери: медичний директор клініки Святого Миколая, хірург, доктор медичних наук, професор, лікар вищої категорії Костянтин Милиця; кандидат педагогічних наук з фізичної реабілітації, чемпіон Світу та Європи з плавання, срібний призер Олімпіади в Сіднеї, Народний депутат України VIII скликання Денис Силантьєв; заступниця Голови комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Оксана Дмитрієва; директор Департаменту соціального захисту Міністерства у справах ветеранів України Руслан Приходько; генеральний директор «Метінвест»  Юрій Риженков; Народний депутат України Тарас Тарасенко; перший заступник генерального директора Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Людмила Даніліна; начальник відділу ветеранського спорту та реабілітації Міністерства у справах ветеранів України Ігор Костріков; капітан медичної служби ЗСУ  (м. Запоріжжя) Вадим Омельченко; головний психолог Гарячої лінії кризової підтримки Українського ветеранського фонду Міністерства у справах ветеранів України Олександр Чаморсов; старша лейтенантка (в/ч А0583 м. Львів) Олеся Баженова; провідний хірург Запорізького військового госпіталю Юрій Міхєєв; доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Наталія Луценко(м.Запоріжжя); директор Комунального некомерційного підприємства «Київський міський пологовий будинок № 1», доктор медичних наук, професор, експерт МОЗ Наталія Гончарук; голова Національного об’єднання кваліфікацій Юрій Баланюк; голова Всеукраїнської профспілки захисників України, спортсменів та працівників сфер Сергій Бизов.

У Форумі також взяли участь і фахівці із інших регіонів, які здійснюють фізичну реабілітацію.

За словами керівника Центру соціальної відповідальності при клініці Святого Миколая Інни Силантьєвої, їхня команданаписала стратегію по професії протезування, яку вже почали втілювати в життя. Форум же став для фахівців майданчиком для обміну думками та напрацюваннями.

За результатами обговорюваних питань Форуму фокус-група  розробить механізм надання якісних послуг із протезування та реабілітації постраждалих від війни на базі клініки Святого Миколая, який планується масштабувати у всіх регіонах країни.

Відеорепортаж ІА «Оперативна Україна інфо» із цього заходу опублікуємо у наступних матеріалах нашого видання.

Читайте також: Київський фельдшер Катерина Ярова: «Кожен воює на своєму фронті задля Перемоги»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є у TikTok.

Юрій Іванов

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *