Головна Сторінка » У Києві на благодійній «Різдвяній збираниці» демонстрували картини художника Данила Ноздрі

У Києві на благодійній «Різдвяній збираниці» демонстрували картини художника Данила Ноздрі

0

Сьогодні, 12 грудня, в київському Музеї Шолом-Алейхема відбувся благодійний митецький захід «Різдвяна збираниця». Найповажнішим гостем була визначена Катерина Дітківська, координатор волонтерської організації «Бабусина Соттня». Саме їй від імені ВГО «Фундація «Олеся» передали Різдвяні подарунки для родин із деокупованих територій України.

Про це повідомляє Pravda NEWS.


Головним художнім дійством заходу стала експрес-виставка талановитого 14-річного київського абстракціоніста Данила Ноздрі.

Представлені картини публічно демонструвались уперше. І були написані юним, але вже добре відомим українським живописцем, спеціально до Різдвяних свят.

До того ж, Данило підготував дві зменшені авторські варіації своїх робіт «Фіранка в будиночку Барбі» та «Фіранка в будиночку Святого Миколая», аби надати їх на благочинний аукціон, що відбудеться Трускавці. Його організовує Культурний центр «Україна» & Galvanise Art Gallery.

Данило Ноздря «Фіранка в будиночку Святого Миколая», 2023, полотно, акрил, 90х70 см.

Особливе враження на присутніх у Музеї Шолом-Алейхема справила нова Данилова картина «Військова маскувальна зимова сітка».

«Вельми професійна робота, сповнена високого патріотизму! Радію за наше молоде покоління. Тому нашу націю не здолати!» – зазначив заступник голови Київської організації НСХУ Віктор Бариба.

З привітальними словами до Данила Ноздрі звернулись: Заслужений журналіст України Сергій Комісаров, книговидавець Віктор Бихун, знані українські художники Андрій Серебряков, Едуард Межул, Олена Толкачова, Михайло Заворотний, Людмила Туркевич.

Приємним сюрпризом для гостей виставки стало чуттєве виконання власних віршів поетесою Вікторією Антонович.

Наразі Данило Ноздря готується  прийняти участь у Різдвяній виставці Національної спілки художників України, що відкриється 15 грудня в Центральному будинку художника.

Читайте також: Художник Данило Ноздря подарував свою картину музею військового госпіталю

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *