Головна Сторінка » Україна представила проєкт Стратегії протимінної діяльності (подробиці)

Україна представила проєкт Стратегії протимінної діяльності (подробиці)

0

Україна представила проєкт Стратегії протимінної діяльності (ПМД), а також плани та потреби на 2024 рік. Це відбулося під час засідання секторальної робочої групи, співголовуючими якого були Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки Юлія Свириденко, Координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Згідно плану на наступний рік виокремили такі напрямки роботи: цифровізація сфери; створення прозорого ринку послуг із гумрозмінування; стимулювання національного виробництва в сфері гумрозмінування; координація ресурсів задля забезпечення пріоритетності у використанні ресурсів.

Підходи Стратегії учасники засідання схвально оцінили.

За словами голови БО «БФ «Перший фонд відновлення України» Романа Пальчикова, дана Стратегія вже давно була на часі, оскільки саме держава повинна врегульовувати подібні питання на законодавчому рівні, аби всі учасники процесу мали вектор щодо цієї надважливої діяльності та могли повноцінно об’єднати свої зусилля навколо неї. І вподальшому більш активно рухатися вперед задля розміннування та очищення України.

До речі:

Які результати робіт в сфері гуманітарного розмінування в 2023 році?

 ⁃ сертифіковано вже 18 операторів ПМД, ще понад 30 проходять сертифікацію;

 ⁃ план нетехнічного обстеження виконується з високими темпами: обстеженням охоплено біля 50 тис. кв. км при запланованих 45 тис. кв. км;

 ⁃ з вересня 2023 року  обстежено 50 тис. га с/г земель і 37 тис. га повернуто до продуктивного використання.

Читайте також: У Києві відбувся сольний концерт Ярослави Руденко «Ми – вільний народ» (фото, відео)

Дивіться також: Генерал-майор Ігор Гордійчук: про нагороду «Скарб нації» та як українцям легше пережити війну

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є у TikTok.

Юрій Іванов

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *