Головна Сторінка » У Києві до Дня працівників культури України відбулась виставка картин Данила Ноздрі

У Києві до Дня працівників культури України відбулась виставка картин Данила Ноздрі

0

До Дня працівників культури України в київському Музеї Шолом-Алейхема у межах сходин представників творчих кіл столиці відбулась експрес-виставка картин відомого художника-абстракціоніста Данила Ноздрі.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Це – вже не перша експозиція 14-річного митця в даній дуже популярній арт-локації Києва. До того тут були його персональна виставка «Крило Янгола» і участь у кількох загальних всеукраїнських художніх показах.

Цього разу Данило демонстрував свої нові роботи: продовження циклу «Важкий шлях до Перемоги» («Миколаїв», «Одеса», «Авдіївка»), «Свічка в памʼять про комбата «Да Вінчі», «Урбаністичний  ліс».

Данило Ноздря «Урбаністичний ліс», 2023 р., полотно, акрил, 90х70 см.

Включення картини «Урбаністичний ліс» до експозиції стало не випадковим. Адже, за словами автора полотна, після Перемоги України над рашистами, на нашу державу обовʼязково чекає велика відбудова.

Серед почесних гостей, які оглянули Данилову виставку, знаходились: Заслужений журналіст України Сергій Комісаров, професори КНУТД Євген Гула й Сергій Матяш, художниці Людмила Туркевич і Олена Толкачова, шеф-редакторка журналу «Жінка» Тамара Маркелова.

«Живописні роботи Данила дивують нас украй емоційною, не дитячою глибиною сприйняття світу, приємно вражають  чистотою кольорописних образів», – відмітила Тамара Маркелова.

Художній наставник Данила Ноздрі, Заслужений працівник освіти України, відомий український живописець та графік Євген Гула зазначає:

«З уважністю слідкую за творчим розвитком цього напрочуд талановитого юнака, в котрому вбачаю майбутнє українського мистецтва.  Радий, що він дослухається до моїх порад. Безперечно, Данило швидко дорослішає і паралельно  «дорослішають» його полотна».

Наразі Данило Ноздря готується до наступної демонстрації своїх картин у Музеї історії міста Києва – виставки «Із любовʼю до України». Цими вихідними музейні двері будуть гостинно відкриті для учасників V Міжнародної учнівської конференції «Мистецтво без меж: шлях до науки».

Читайте також: Київський художник Данило Ноздря взяв участь у Всеукраїнському мистецькому проекті «Згуртовані… Незламні…»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *