Головна Сторінка » У Колонній залі КМДА відбулась виставка художника Данила Ноздрі

У Колонній залі КМДА відбулась виставка художника Данила Ноздрі

0

Сьогодні, 14 червня, в Колонній залі КМДА проходила урочиста церемонія вручення іменної творчої стипендії Київського міського голови Віталія Кличка талановитим дітям – учням мистецьких шкіл міста Києва, лауреатам міжнародних та всеукраїнських конкурсів. У межах заходу відбулася експрес-виставка живописних робіт 13-річного українського абстракціоніста Данила Ноздрі.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Ця експрес-виставка живописних робіт юного художника стала родзинкою заходу. Данило є володарем пʼяти Гран-прі престижних європейських арт-змагань (у Парижі, Мілані, Осло, Валенсії та Монте-Карло).

Експозиція із 15 полотен була присвячена Міжнародному дню захисту дітей, адже первинно її планували провести 1 червня. Проте через терористичний обстріл Києва рашистами та загибель дитини, того дня у місті було оголошено траур. Утім за два тижні свято таки сталось.

Присутній на ньому міський голова столиці Віталій Кличко після оглядин виставки Данила Ноздрі був приємно вражений надзвичайним талантом юнака:

«Сподіваюсь, ти, Данило, примножиш митецьку славу рідного Києва і станеш всесвітньовідомим художником, як наш знаний киянин Казимир Малевич».

Особливо Віталію Кличку сподобались три Данилові картини: «Важкий шлях до Перемоги. Київ», «Важкий шлях до Перемоги. Херсон» та «Весна у Києві». Ці роботи були написані художником напередодні, спеціально до цієї виставки.

Данило Ноздря «Важкий шлях до Перемоги. Київ», 2023 рік, полотно, акрил, 80х100 см.

«Пишаюсь тим, що я – киянин! Знаю історію свого родоводу з часів Київської Русі-України, з гордістю згадую про моіх пращурів», – розповів Данило Ноздря.

Певне, саме тому митець подарував рідному місту – власну картину «Ярило – давньоукраїнський бог Сонця».

До речі, це полотно нещодавно отримало дві Перші премії у Великій Британії: на Міжнародному фестивалі «Golden Time Talent” і на The International competition of culture and arts in London.

Читайте також: Художник Данило Ноздря подарував свою картину Головнокомандуючому ЗСУ Валерію Залужному

Киянин Данило Ноздря став одним із переможців Міжнародного художнього фестивалю МАЛЮЙ.UA

 Київський художник Данило Ноздря виборов Гран-прі на Міжнародному арт-конкурсі в Монако

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *