Головна Сторінка » Художник Данило Ноздря подарував свою картину Головнокомандуючому ЗСУ генералу Валерію Залужному

Художник Данило Ноздря подарував свою картину Головнокомандуючому ЗСУ генералу Валерію Залужному

0

Сьогодні, 13 червня, 13-річний київський художник Данило Ноздря подарував свою картину «Важкий шлях до Перемоги. Бахмут» Головнокомандуючому ЗСУ Валерію Залужному. Навзаєм генерал Залужний презентував Данилові – прапор України із власним автографом.

Про це повідомляє Pravda NEWS.


Данило Ноздря «Важкий шлях до Перемоги. Бахмут», 2023 рік, полотно, акрил, 70х90 см

Задум цієї картини виник у юного талановитого митця зовсім нещодавно на фоні вдалих контрнаступальних дій Збройних Сил України. Вже більше року Данило малює полотна, кожне з яких голосно промовляє: «Україна переможе!». Під такою назвою навіть відбулась шоста за рахунком персональна виставка художника в столичному Музеї Марії Заньковецької.

 

Картину «Важкий шлях до Перемоги» збираються повісити на стіну в приміщенні штабу ЗСУ.

«Я дуже радий цьому, адже впевнений, що вона буде надихати на важливі переможні рішення. Ми, українські діти, пишаємось нашими героїчними військовими, що виборюють для нас вільне щасливе майбутнє»,- розповідає Данило Ноздря.

За словами всесвітньовідомого скульптора Народного художника України Олега Пінчука, нова Данилова робота «Важкий шлях до Перемоги. Бахмут» – напрочуд яскрава, не зважаючи на використання чорних та коричневих вкраплень:

«Дивишся на неї – і відразу відчуваєш силу української армії, незламність нашої нації, впевненість у Перемозі. Геніально передані настрої, сповнені оптимізмом!».

За останні дні Данило написав ще 4 картини: «Важкий шлях до Перемоги. Київ», «Важкий шлях до Перемоги. Херсон», «Важкий шлях до Перемоги. Харків» і «Важкий шлях до Перемоги. Дніпро».

Художник планує створити ще декілька полотен із цієї серії, а потім влаштувати чергову виставку.

До речі, Данило Ноздря – володар біля 20 високих нагород престижних європейських арт-конкурсів. Але найбільше гордий отриманню Гран-прі в Парижі на конкурсі «Діти не хочуть війни» за картину «Амобус проти Кальмара, або Світ переможе зло!».

Читайте також: Український художник Данило Ноздря подарував свою картину Музею Павла Тичини в Києві

Киянин Данило Ноздря став одним із переможців Міжнародного художнього фестивалю МАЛЮЙ.UA

 Київський художник Данило Ноздря виборов Гран-прі на Міжнародному арт-конкурсі в Монако

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *