Головна Сторінка » Картина українського художника Данила Ноздрі експонувалась на виставці в Албанії

Картина українського художника Данила Ноздрі експонувалась на виставці в Албанії

0

Нещодавно в Албанії в Муніципальній Галереї Мистецтва Тирани проходила виставка картин юних художників із України під назвою «Діти війни». На виставці демонстрували 42 живописні полотно. Серед них була й робота київського художника Данила Ноздрі.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Проект організували Асоціація розвитку міжнародних звʼязків ADRUM і продюсерська компанія STUDIORAR під патронатом Міністерства культури та інформаційної політики України і Посольства України в Албанії.

«У творчості українських дітей, не зважаючи на важкі випробування війною, зберігається відчуття краси Світу»,- відмітила президент Асоціації ADRUM Тетяна Колесніченко.

Серед представлених робіт була й картина 13-річного киянина Данила Ноздрі, художника-абстракціоніста, володаря пʼяти Гран-прі на престижних європейських арт-конкурсах (у Монте-Карло, Парижі, Валенсії, Осло й Мілані).

Данило Ноздря «Червона калина – Україна переможе!», 2023 рік, полотно, акрил, 90х70 см.

Напередодні ця Данилова картина «Червона калина – Україна переможе!» вже підкорила серця глядачів, демонструючись на виставках у багатьох українських містах та в Чорногорії (м.Бар). Також вона отримала Першу премію на International competition Lorettо в Австрії (м.Зальцбург). Ось і тепер у Чорногорії припала до душі відвідувачам експозиції «Діти війни».

Серед гостей виставки знаходились Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Албанія Володимир Шкуров, представники дипкорпусу Греції, Словаччини, Чехії, Болгарії, видатні албанські діячі культури та українці, що мешкають в Албанії.

За участь у виставці «Діти війни» Данило Ноздря, як і інші юні художники, отримав почесну Відзнаку.

З цим його привітав всесвітньовідомий український скульптор, Народний художник України Олег Пінчук:

«Уважно слідкую за творчим шляхом мого молодого талановитого товариша по митецькому цеху. Виставка в Чорногорії – черговий крок до художнього Олімпу. Хочу побажати Данилові – натхнення і нових досягнень на славу нашому українському народу!».

Олег Пінчук і Данило Ноздря.

Данило Ноздря каже, що вельми радий, адже його полотно представляло в Албанії творчість дітей-українців:
«Кілька років тому разом із дідусем Тамазі й бабусею Тетяною відпочивали в цій чудовій країні. Дуже привітні люди! Неймовірно тепле море! Смачна їжа! Чарівна природа! Мрію поїхати туди знову після війни. Вірю в нашу Перемогу!».

До речі, картина «Червона калина – Україна переможе!» настільки знана, що її авторська копія вже знаходиться в приватній колекції.

Читайте також: Художник Данило Ноздря подарував свою картину Головнокомандуючому ЗСУ Валерію Залужному

Киянин Данило Ноздря став одним із переможців Міжнародного художнього фестивалю МАЛЮЙ.UA

 Київський художник Данило Ноздря виборов Гран-прі на Міжнародному арт-конкурсі в Монако

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *