Головна Сторінка » У Києві пройшла виставка картин Данила Ноздрі, яку приурочили до 70-річчя Сергія Чепика

У Києві пройшла виставка картин Данила Ноздрі, яку приурочили до 70-річчя Сергія Чепика

0

Сьогодні, 20 червня, в Київському літературно-меморіальному музеї -квартирі Павла Тичини відбулися вечір памʼяті та експрес-виставка художника-абстракціоніста Данила Ноздрі, приурочені до 70-річчя від Дня народження всесвітньовідомого французького імпресіоніста Сергія Чепика.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Сергій Чепик народився та навчався у столиці України, але за радянського режиму мусив емігрувати до Франції, де і помер 12 років тому. Вечір памʼяті свого кузена організувала бабуся Данила Ноздрі, громадська діячка, письменниця Тетяна Кремешна-Морачевська.

Сергій Чепик.

Гості заходу мали можливість побачити нові картини талановитого онука С.Чепика – 13-річного киянина Данила Ноздрі, вже добре відомого в Україні, володаря пʼяти Гран-прі на престижних арт-конкурсах у Європі.

Юний художник представив цикл полотен під загальною назвою «Важкий шлях до Перемоги»: «Київ», «Харків», «Херсон», «Дніпро».

Одну із цих робіт («Бахмут» ) він нещодавно подарував Головнокомандуючому Збройних сил України генералу Валерію Залужному.

Данило Ноздря «Важкий шлях до Перемоги. Київ», 2023 рік, полотно, акрил, 80х100.

Присутні на виставці (художники Борис Коган, Павло Шарко, Юрій Базавлук, Людмила Туркевич, Заслужений журналіст України Сергій Комісаров, мистецтвознавці Ірина Клімов іВалентина Єфремова, професор Сергій Матяш) високо оцінили Данилові картини та відмітили неймовірну магічну схожість Сергія Чепика і Данила Ноздрі.

«Конгеніальність – не тільки в обличчях. Тут – спорідненість творчого духу та емоційнонасиченоі колористики, хоча й ці художники пишуть у різних стилях», – вважає професор Сергій Матяш.

А Валентина Єфремова, яка слідкує за творчістю Данила вже чотири роки і є авторкою друкованої рецензії першої виставки молодого таланта, поділилась унікальними світлинами своїх друзів разом із Сергієм Чепиком, знятих у Франції.

Багато цікавих фактів про знайомство з С.Чепиком розповів Борис Коган та побажав Данилові нових творчих перемог.

До речі, щойно картину Данила Ноздрі «Червона калина – Україна переможе!»  відібрали для показу на виставці українських дітей у Палаці Короля Ніколи в місті Бар у Чорногорії.

Читайте також: Український художник Данило Ноздря подарував свою картину Музею Павла Тичини в Києві

Киянин Данило Ноздря став одним із переможців Міжнародного художнього фестивалю МАЛЮЙ.UA

 Київський художник Данило Ноздря виборов Гран-прі на Міжнародному арт-конкурсі в Монако

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *