Головна Сторінка » Художник Данило Ноздря отримав нагороду від «Софії Київської»

Художник Данило Ноздря отримав нагороду від «Софії Київської»

0

Сьогодні, 18 липня, в Києві пройшли мистецькі сходини, на яких підбили підсумки Міжнародного арт-проекту «Непорушна стіна. Сонце у серці». Серед митців, яких відзначили, є юний художник Данило Ноздря.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Модератором акції виступила знана українська мистецтвознавиця Наталя Бондаренко. Серед присутніх на заході були художники: Андрій Кулагін, Павло Шарко, Людмила Туркевич, Тарас Бойченко, Микола Бригинець, Олексій Овчаренко та інші.

У межах проекту в музеї «Будинок митрополита» на території Національного заповідника «Софія Київська» протягом майже 100 днів кияни та гості столиці мали можливість насолоджуватись експонатами  художньої виставки. Її учасником став і вже відомий 13-річний художник-абстракціоніст Данило Ноздря, володар 5 Гран-прі престижних європейських конкурсів.

В експозиції «Будинку митрополита», що налічувала біля півсотні робіт, 15 належали пензлю саме цього талановитого юнака. А Данилові картина «Ярило-Сонце» (Перша премія на The European competition of culture and arts in London)  послугувала ідейною серцевиною виставки.

За високий внесок у розвиток і збереження художньої та духовної традиції українського мистецтва керівництво Національного заповідника «Софія Київська» нагородило Данила Ноздрю грамотою.

Після нагородження відбулась премʼєра документальноі стрічки «Павло Шарко: «Будемо жити!» з циклу фільмів «Сонце у серці».

Автор ідеї: Заслужений журналіст України Сергій Комісаров. Сорежисери: Наталя Бондаренко і Рафаель Литвин. Композитор: Сергій Кравченко.

Презентуючи стрічку про славетного митця Павла Шарка, Наталя Бондаренкозасвідчила:

«Горда, що вважаюсь ученицею світоча української документалістики, лауреата Шевченківської премії, академіка Олександра Коваля, який доводиться прадідом Данилові Ноздрі. Впевнена: настануть часи, коли Киів буде пишатись цим поки ще молодим художником , своім уродженцем, так само як і Казиміром Малевичем».

До речі, наступний фільм циклу «Сонце у серці» буде присвячений творчості Данила Ноздрі.

Читайте також: Киянин Данило Ноздря став одним із переможців Міжнародного художнього фестивалю МАЛЮЙ.UA

 Київський художник Данило Ноздря виборов Гран-прі на Міжнародному арт-конкурсі в Монако

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *