Головна Сторінка » В Україні запрацював БО «БФ «Перший фонд відновлення України»

В Україні запрацював БО «БФ «Перший фонд відновлення України»

0

Днями в Україні створили БО «БФ «Перший фонд відновлення України». Основним напрямком діяльності організації є сприяння у гуманітарному розмінуванні територій України, відбудова та відновлення інфраструктури нашої держави.

Про це Pravda NEWS повідомив голова Фонду Роман Пальчиков.

За його словами, зважаючи на власний досвід роботи в ДСНС (він є полковником у відставці) вирішив започаткувати разом із однодумцями власний благодійний фонд, який наразі покликаний вирішити основне і найболючіше завдання – сприяти гуманітарному розмінуванню територій України. Оскільки ця проблема потребує професійного та комплексного підходу у вирішенні:

«Усі наші держструктури, які до цього займалися цим питанням, наприклад, ДСНС, МВС, Міноборони фактично не були готові до такого об’єму роботи. Тож вважаю, що громадськість має долучатися та допомагати зі своєї сторони. Адже і на законодавчому рівні є така можливість, щоб в цьому напрямку працювали не тільки держустанови, а й приватні структури, оператори ринку протимінної діяльності, які проходять сертифікацію відповідно до вимог. І вони можуть на себе взяти досить великий об’єм роботи та допомагати у розмінуванні територій України, щоб це не зятяглося на десятки років. Як це ми спостерігаємо в інших державах».

Роман Пальчиков підкреслив, що БО «БФ «Перший фонд відновлення України» хоч тільки почав свою діяльність, однак уже має своє бачення та певні напрацювання щодо очищення нашої країни від небезпечно забруднених територій. Оскільки це ще й продовольча небезпека, адже деякі райони давали високий валовий процент врожаю. Тепер же аграрії не можуть проводити на них свої роботи. Часто чуємо, як підривається їхня техніка. І це не тільки продовольча шкода для нашої крани, а й для інших країн світу, які залежать від нашого сільгоспвиробництва.

«Процес розмінування та загалом протимінна діяльність – дуже дорогий вид роботи. Тож є необхідність залучати іноземних інвесторі та благодійників. Чим Фонд і планує займатися – готувати відповідні програми та їх презентувати світовій спільноті»,- наголосив він.

Також Роман Пальчиков запевнив, що Фонд наразі має попередні домовленості із обласними військовими адміністраціями щодо співпраці. Найближчим часом планують підписати відповідні меморандуми, аби можна було розпочати спільну діяльність.

Інформаційна довідка:

Напрямки діяльності БО «БФ «Перший фонд відновлення України»: сприяння гуманітарному розмінуванні територій України; відбудова та відновлення інфраструктури України; стимулювання економічного росту і розвитку економіки України; допомога цивільному населенню, яке постраждало внаслідок війни; популяризація української культури на міжнародному рівні; підтримка талановитої молоді.

Юрій Іванов

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *