Головна Сторінка » Віктор Лещинський розповів, як зміниться будівництво в Україні через війну

Віктор Лещинський розповів, як зміниться будівництво в Україні через війну

0

Президент Національного експертно-будівельного альянсу України Віктор Лещинський розповів у програмі «Особистість із Сергієм Дойко», як зміниться будівництво в Україні через війну.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Віктор Лещинський пояснив, що наразі головною будівельною нормою в Україні стала необхідність влаштування елементарного укриття:

«Насправді війна з новими нормами здорожчить будівництво, собівартість квадратного метра. Наразі вийшла пряма норма, яка вказує на те, що у кожному житловому масиві, будинку має бути бомбосховище. ДСНС тепер чітко контролює це. Тож не можна відкривати навіть заклади освіти, садочки чи школи, якщо вони не забезпечені елементарним укриттям».

 

Також він додав, що часто укриття влаштовують у паркінгу, але такий не може задовільнити соціальні потреби населення, система вентиляція не може вмістити велику кількість людей, там немає опалення взимку. Однак, як елементарне укриття від прямого влучання снаряду чи уламків паркінг підходить, але на дуже короткий період часу.

«Елементарне укриття прописане нормативно, але фактично нормативів під нього нема. Проте є така позиція елементарного укриття. Тобто без елементарних укриттів, де тимчасово можуть сховатися діти із викладачами, ці об’єкти навчання не повинні функціонувати з 1 вересня. Також це стосується і закладів охорони здоров’я та культури. Тобто ми вже переходимо на ту стадію, коли Україна як країна повинна вже і жити, і відновлюватися з позиції безпеки людини», – підсумував президент НЕБАУ.

Детальніше про зміни у вітчизняному будівництві через війну дивіться у відео.

Читайте також: Президент НЕБАУ Віктор Лещинський розповів про важливість реалізації комплексних планів просторового розвитку територій громад та їхній вплив на післявоєнну відбудову

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *