Головна Сторінка » Віктор Лещинський долучився до науково-практичного семінару щодо актуальних питань відновлення та розвитку інфраструктури, який проводять в Івано-Франківську

Віктор Лещинський долучився до науково-практичного семінару щодо актуальних питань відновлення та розвитку інфраструктури, який проводять в Івано-Франківську

0

У Івано-Франківську з 16 по 19 січня проходить науково-практичний семінар «Актуальні питання відновлення та розвитку інфраструктури: нормативно-правова база, ціноутворення та закупівлі». Його організували Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України та ДП «ДерждорНДІ».

Про це повідомляє Pravda NEWS.

До участі у роботі Семінару запросили: керівників та/або заступників керівників Служб відновлення та розвитку інфраструктури в областях; відповідальних фахівців із юридичних, кошторисних та закупівельних питань Служб відновлення; фахівців обласних державних адміністрацій та державних підприємств – балансоутримувачів автомобільних доріг загального користування місцевого значення; фахівців дочірніх підприємств АТ «ДАК «Автомобільні дороги України» та інших зацікавлених установ й підприємств.


До заходу долучився і президент Національного експертно-будівельного альянсу України Віктор Лещинський.

За його словами, головними темами заходу були: особливості ціноутворення в цивільному будівництві; правила та методика визначення вартості дорожніх робіт; нормативно-правове забезпечення містобудівної діяльності; новації у будівельних нормах та нормативних документах; цифровізація в будівництві та впровадження BIM-технологій; впровадження контрактів за схемою «проектуй – будуй»; особливості здійснення публічних закупівель тощо:

«Якість кошторисно-проектної документації наразі залишається доволі слабкою. Є моменти із делегування щодо проходження прав експертизи проектними компаніями, що теж не є позитивним, адже замовник відпускує контроль за якістю кошторисно-проектної документації на проектну організація, яка сама обирає експертну організацію».

Крім того, Віктор Лещинський додав, що обговорювали болюче питанням і будівельників у регіонах. Щодо підняття їхньої заробітньої платні та слабку кваліфікацію.

Юрій ІВАНОВ 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *