Головна Сторінка » Від «посиденьок» у київському кафе до шабашу «руського міра» – крок?

Від «посиденьок» у київському кафе до шабашу «руського міра» – крок?

0

ЗМІ України продовжують аналізувати нещодавно оприлюднену доповідь розвідки США, де було чітко відзначено, що російська федерація за останні кілька років безпосередньо впливала на вибори у мінімум 9 державах світу. Впливала на електоральну поведінку, на розуми та світосприйняття мільйонів пересічних громадян.

Мета 1 – посіяти зневіру у демократичні інститути, як такі. Мета 2 – дестабілізувати ситуацію всередині країн, котрі впевнено рухаються цивілізованим шляхом свого розвитку.

Доповідь розіслали представникам державних органів у більше ніж 100 країн світу. У документі, зокрема, йдеться, що рф використовує своїх шпигунів, соцмережі та державні пропагандистські «медіа» задля обвалу довіри суспільства у демократичність процедур по усьому світу.

Показово, що у Києві та інших містах України ледь не щодня СБУ затримуєпроросійських колаборантів-коригувальників, які, за словами самих правоохоронців та чільних представників української влади, працюють на інтереси кремля й коректують удари російським залізяччям по столиці України. Яка їхня мотивація? Гроші! Не гребуючи нічим, проросійські виродки прагнуть коригувати удари по об’єктах енергетичної інфраструктури столиці. Злочинців вистежують кіберфахівці силового відомства. Ними, як правило, виявляються місцеві мешканці, котрі працюють за «бабло» на головне управління генштабу зс рф.

Кілька місяців тому секретар РНБО України Олексій Данилов заявив, що у росії є так званий «план Б» для війни в Україні. Факт, що у армії рф нічого з бажаного для них не виходить на полі бою (і це вже сама армія рф визнає), то, за словами пана Данилова, задля реалізації стратегії розхитування ситуації всередині України кремль усіляко намагається залучати місцевих колаборантів, які видаватимуть себе за «щирих українців», але діятимуть винятково в інтересах агресора.

У тому інтерв’ю наприкінці літа пан Данилов дав чітко зрозуміти, що українцям необхідно бути максимально пильними й уважними, адже не можна допустити дестабілізації всередині держави – того, чого, власне, й прагне російська федерація за допомогою тих самих колаборантів, яких чимало виявляється у центральних та західних областях України. Окремі з них, наголосив тоді секретар РНБО, свого часу прибули з різних міст Донецької та Луганської областей й нині перебувають на підконтрольних Україні територіях. «Там з колорадськими стрічками бігали, а нині сидять у ютубах», – акцентував Олексій Данилов.

Цілком логічне запитання: який стосунок до вищенаведених стрижневих питань безпеки України може мати (ймовірно) маловідоме київське кафе «Promenade», що розташоване у ЖК «Французький квартал 2», і вже, як про нього писали українські ЗМІ, завоювало «славу» закладу, де б’ють і принижують українських жінок? А ще ЗМІ не раз давали підстави для висновків, що ЖК «Французький квартал 2» цілком може бути місцем, де здатні акумулюватися і збиратися «побазаріть» проросійські колаборанти-перекотиполе.

Є такий інвестфонд «Хантер». Він числиться власником десятків квартир у різних ЖК Києва. Зокрема, як це з’ясували розслідувачі Bihus.Info, на фонд записано 47 квартир у ЖК «LaLaLand», 4 квартири у «Welcome Home», а також 10 квартир та адмінприміщення у ЖК «Французький квартал 2». У 2023-му році «Хантер» став співвласником фірми «Капітал-Схід», котра є серед замовників будівництва «Французького кварталу 2». Цей інвестиційний фонд, зазначають журналісти, контролює кіпрська компанія, за якою стоїть українець з кіпрською пропискою, який давно «світився» у товариствах з колишніми регіоналами – соратниками біглого Януковича. Кафе «Promenade», до речі, було відкрито у Києві так само на початку 2023-го року – через 11 місяців після дати початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну.

Про вірогідну дотичність до кафе «Promenade» проросійських колаборантів пишуть навіть ЗМІ США, нагадуючи суть справи, в результаті чого це кафе набуло великої «популярності» не лише у Києві, особливо серед тих свідомих громадян і структур, які відстоюють права жінок в Україні та світі.

За інформацією з обізнаних джерел, це вже далеко не перший інцидент, коли «соратники» співзасновниці кафе «Promenade» Єлизавети Прокопової (на фото під номером 2) – правознавця за освітою та чинної помічниці-консультантки народного депутата України – нападають на беззахисних людей, влаштовують бійки та заохочують насильство. Мешканці ЖК, де розташоване кафе, про це добре знають.

Свого часу співзасновниці кафе «Promenade» у Києві вже мали досвід діяльності у сфері громадського харчування. Йдеться про їхню безпосередню дотичність до піцерії «Монро» у місті Мирноград (до 2016-го року – місто Димитров). Ось, до прикладу, такі красномовні відгуки відвідувачів про обслуговування у «Монро» можна знайти у публічному просторі:

Як видно із відгуку, практика погрожувати людям для завсідників подібного закладу не нова. Привертають тут увагу ось ці дві особи:

Владислав Шевчик (на фото він ліворуч) – ймовірний проросійський кримінальний елемент з Донецької області, який, власне, нахабно й брутально напав тоді на українку Юлію Гапонову.

А ось цей персонаж – вельми цікавий. Окрім того, що він фактично не вилазить із кафе «Promenade», про нього геть нічого конкретного не знайдеш. Це і насторожує. Відомо лише, що звуть його начебто Володимир Григорович Підлісний (він же начебто «Вова Димитровский») – донецький кримінальний елемент нижчого рангу та ймовірний проросійський саботажник. Він і спровокував свого часу напад на жінку перед вищеназваним кафе.

А ще про пана Підлісного відомо з інтернету, що він свого часу був засновником та керівником організації «Федерація боксу та кікбоксінгу міста Димитрова», яка вже кілька років як припинила свою діяльність. Місце реєстрації організації – місто Покровськ Донецької області (до 2016-го року – Красноармейськ). 8 років тому місто Красноармейськ було перейменоване на Покровськ, а місто Димитров – на Мирноград. Відстань між містами усього нічого – 9,2 кілометри (приблизно 18 хвилин руху автівкою).

Так само серед засновників нині вже не функціонуючої «Федерації боксу та кікбоксінгу міста Димитрова», як знову ж таки видно з офіційних джерел, значиться близький родич (ймовірно, що це батько) однієї із співзасновниць кафе «Promenade» у місті Києві.

З огляду на зв’язки, що проглядаються, та усе вищевикладене та співставлене, цілком логічно виглядають наступні запитання до Служби безпеки України:

– Яке на разі місце реєстрації («прописки») пана В. Г. Підлісного?

– Чи перебуває пан В. Г. Підлісний на військовому обліку у відповідному ТЦК та СП міста Києва (з урахуванням того факту, що він фактично вже тривалий час постійно перебуває у столиці)?

– Чим саме пан В. Г. Підлісний заробляє на життя: де саме працює, чи офіційно оформлений, чи сплачує відповідні податки до бюджету держави тощо?

– Чи має пан В. Г. Підлісний якийсь зв’язок із колишніми членами «Федерації боксу та кікбоксінгу м. Димитрова», криміналітетом, проросійськими колаборантами у столиці й не лише, структурами фсб рф, росією та її запроданцями?

– З ким саме пан В. Г. Підлісний зустрічається у кафе «Promenade», що він там такого робить, це так суттєво впливає на його психологічний стан, що потім результат розладу відкрито провокує його напади на мирних мешканців ЖК Києва?

P.S. Поруч із ЖК «Французький квартал 2» у Києві, паралельно вулиці Предславинській (де розташоване кафе «Promenade») йде вулиця імені Джона Маккейна. Символічно. Свого часу покійний сенатор від американського штату Арізона говорив наступне: «Щодня російські сепаратистські сили вбивають українців на Донбасі. Щодня, за допомогою вбивств, кібератак та злісного впливу, росія нападає на демократичні інститути в усьому світі».

Це звучало з вуст сенатора Маккейна майже 6 років тому, незадовго до його смерті, та за 4 роки до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Джон Маккейн завжди закликав українців бути пильними та уважними до будь-яких дрібниць, особливо якщо йдеться про власну безпеку і, головно, безпеку України.

Стюарт Вейнгартен, американський бізнесмен, юрист, громадський діяч

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *