Головна Сторінка » В Івано-Франківську відкрили мистецьку акцію «Україна: від війни до миру»

В Івано-Франківську відкрили мистецьку акцію «Україна: від війни до миру»

0

Сьогодні, 22 серпня, в Івано-Франківську в Музеї мистецтв Прикарпаття розпочалася мистецька акція «Україна: від війни до миру». Це був старт великої виставки, яка за кілька днів потрапить до США. Її організував БФ «Український реконструкційний фонд».

Про це Pravda news розповів радник голови Фонду Віктор Лещинський.

За його словами, Фонд прагне на мистецьких полотнах показати світові трагедію, яку нині переживають українці.

«У експозиції представлено більш ніж 35 робіт. Їх створили за останні три тижні 12 митців з різних областей. Усі експонати унікальні, написані з великою любов’ю до України. Наприклад, маємо роботи, які показують страждання на сході України, Маріупольського краю, Луганщини, окупованого Херсона та відвагу українських бійців», – говорить Віктор Лещинський.

Також в експозиції є три скульптури, які створив київський митець Сергій Герасименко. Він, зокрема, зобразив пса Патрона та літак «Мрія».

«Наразі кожен художник, творець, поет та музикант оспівує силу і міць українців у боротьбі за Незалежність. Підкреслю, ми зацікавлені, щоб ці роботи залишились за кордоном і нагадували світові трагедію, яка нині коїться в Україні. Крім того, спонукати світ кинути всі свої сили на захист українського народу»,- підсумувала керівник Фонду Ірина Лещинська.

Зокрема, вона акцентувала, що всі виручені кошти від аукціону спрямують на відбудову України та допомогу людям, які постраждали від війни.

На виставці чотири свої роботи представив прикарпатський художник Орест Кузів. Одна із них має назву «Весна- 2022». На полотні він зобразив ластівок на постріляній стіні, які символізують подих миру.

«Нині важко творити. Інколи буває, що й пензель несила взяти, коли бачиш, як гірко і боляче людям через війну. Буває треба змушувати себе, а часом натхнення й саме приходить. Наша мета – показати світові, що Україна здатна представити гідний живопис», – говорить Орест Кузів.

Він додав, що на виставці представлені і три полотна його батька, художника Богдана Кузіва, який, між іншим, переказав на ЗСУ понад 65 тис. грн.

До виставки також долучилися такі митці: Богдан Бринський, Наталія Білик, Володимир Семчук, Анатолій Мельник, Валерій Дувірак, Ольга Деренько та інші.

На захід завітали і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та начальник управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації Володимир Федорак.

До речі, за кілька днів виставку «Україна: від війни до миру» покажуть у Нью-Йорку. Там вона експонуватиметься близько місяця.

Читайте також: У Конча-Заспі на благодійному заході «З вірою в майбутнє» зібрали 134 тис. грн для ЗСУ

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Юрій ІВАНОВ

Фото: Оксана Козюк

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *