Головна Сторінка » Український художник Данило Ноздря став учасником виставки, що відкрилась у Софії Київській

Український художник Данило Ноздря став учасником виставки, що відкрилась у Софії Київській

0

Учора, 4 квітня, у Києві в музеї «Будинок митрополита», що на території Національного заповідника «Софія Київська», відбулося відкриття художньої виставки «Непорушна стіна. Сонце у серці» (живопис, скульптура) за участі відомих митців України. Особливу увагу відвідувачів привернули картини вже знаного в Україні та Європі юного київського художника Данила Ноздрі.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

За словами організаторів, підбірка експонованої колекції акумулює ідею ствердження життя через осмислення сакральності перебування людини на нашій землі.

Автори (серед яких: Галина Бараннікова, Юрій Базавлук, Олександр Зноба, Валентин Зноба, Микола Зноба, Віктор Дейсун, Олена Ісаченко, Маргарита Крижанівська, Ірина Клімова, Костянтин Ляшев, Данило Ноздря, Людмила Туркевич, Павло Шарко, Володимир Яценко, Марина Яценко) осмислюють образ Оранти – стіни непорушної, вдивляються в обличчя людини, в замальовки природи, сакральної архітектури, відтворюють у своїх роботах незримий світ божественної краси.

Так, центральною картиною виставки стала робота 13-річного Данила Ноздрі «Ярило-Сонце». Крім неї, на експозиції були представлені ще 14 його полотен.

Ідею сконцентрувати довкола «Ярила» (ніби промені довкола сонячного диска) роботи інших художників та школярів-студійців – виказала модератор виставки, відома мистецтвознавиця та арт-продюсерка Наталя Бондаренко.

За її словами, Данило, певно, почувався  би органічно в епоху Італійського Відродження або у період народин авангарду початку ХХ сторіччя. Проте, і в наші часи люди, подібні цьому геніальному хлопцю, необхідні світові, тому що на їх плечі випала велика місія: не дати нашому суспільству – деградувати. Данилів складний, динамічний живопис декларує неймовірноенергетичну силу життя.

Данило Ноздря розповів, що написав картину «Ярило» під час зимових канікул у Карпатах:

«Дуже радий, що мої полотна демонструють на території Софії Київської, яку побудував Ярослав Мудрий. І це для мене – велика честь. Я люблю зображати сонце на своїх полотнах. І сонце – це символ нашої Перемоги, в яку ми віримо».

Данилові картини високо оцінили всі гості виставки, серед яких була і українська художниця Людмила Туркевич. Її роботи теж були представлені на цій експозиції:

«Полотна цього юного художника заслуговують великої уваги. Думаю, що він і далі буде розвиватися та подавати нові творчі ідеї. Зокрема, показуватиме у своїй творчості індивідуальне бачення України та світу.

Художні роботи інших учасників експозиції:





Відеорепортаж ІА «Оперативна Україна інфо» із цієї виставки опублікуємо у наступному матеріалі.
Читайте також: 
Київський художник Данило Ноздря виборов Гран-прі на Міжнародному арт-конкурсі в Монако

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Фото: Максим Древаль

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *