Головна Сторінка » Український художник Данило Ноздря долучився до благодійної акції на підтримку безпритульних тварин

Український художник Данило Ноздря долучився до благодійної акції на підтримку безпритульних тварин

0

Сьогодні, 22 жовтня, в Києві у Музеї-майстерні творчої династії Зноби-Голембієвських урочисто відкрили благодійну виставку живопису, графіки та скульптури «Кіт і Пес».

Про це повідомляє та Pravda NEWS

Експозиція відбувається в межах Міжнародного арт-проекту «Сонце у серці» й спрямована на адресну (медичну і харчову) підтримку тваринам, що лишились безпритульними внаслідок рашистської навали.

За словами кураторки заходу, відомої мистецтвознавиці Наталії Бондаренко, купуючи представлені роботи, мешканці України і наші друзі за кордоном зможуть врятувати життя багатьом тваринкам-безхатькам, які потерпають від голоду та війни.

Наталя Бондаренко.

На благочинний продаж у Музеї Зноби-Голембієвських виставлені картини знаних українських митців. Серед них – і полотно «Весняні емоції травневого котика», написане 14-річним киянином, художником-абстракціоністом  Данилом  Ноздрею.


Данило Ноздря «Весняні емоції травневого котика», 2023 рік, полотно, акрил, 40х30 см.

 

Данило Ноздря і Віктор Бариба.

Ця робота привернула увагу Віктора Бариби, заступника голови Київської організації Національної Спілки художників України:

«Твір – напрочуд емоційний і достатньо вільний у технічному виконанні. Адже у юного митця – неповторне художнє сприйняття світу за допомогою надяскравих фарб.

На перший погляд, ніби зовсім нескладна картина! Проте у створеному Данилом зображенні одразу підкорює чуттєвий драматизм, прониклива колізія і висока драматургія».

Свої думки стосовно благодійної виставки «Кіт і Пес» виказав всесвітньовідомий український скульптор, Народний художник України Олег Пінчук:

«Відмінна риса українців – залишатись людьми у будь-яких ситуаціях. Навіть під час війни ми не забуваємо турбуватись про беззахисних тваринок. І така поведінка – моральне свідчення нашої приналежності до демократичної європейської спільноти. Радію, що Данило Ноздря, мій молодший товариш по митецькому цеху, приймає участь у цій благородній справі!».

Олег Пінчук.

Для Данила залучення до благодійності стається вже не вперше. В доробку абстракціоніста – більше десятка картин, кошти від яких пішли на допомогу ЗСУ, на відкриття центрів психологічної допомоги в  Рівному та Києві, у фонд «Я – Маріуполь. Київ» , на побудову нового будинку для родини Семиног із села Велика Димерка, чию оселю зруйнували російські окупанти.

Наразі Данило вчергове готується влаштувати показ своїх картин для героїчних українських воїнів, які перебувають на лікуванні після поранень.

Читайте також: Київський художник Данило Ноздря взяв участь у Всеукраїнському мистецькому проекті «Згуртовані… Незламні…»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *