Головна Сторінка » У Києві провели ювілейний захід із нагоди вісімдесятої річниці незалежності Лівану (фото, відео)

У Києві провели ювілейний захід із нагоди вісімдесятої річниці незалежності Лівану (фото, відео)

0

ГО “Ліванський культурно-інформаційний центр” влаштувало у Києві ювілейний захід із нагоди вісімдесятої річниці незалежності Лівану.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Засновниками громадської організації є католики маруніти брати Мерхеж Родріг та Марун. Нам є за що подякувати їх та всім друзям із Близького Сходу. Саме ця країна – першою із арабського світу підтримала нашу свободу 91-го. Також Ліван був першою і єдиною країною арабського світу, яка засудила російську агресію в Україні та голосувала на підтримку резолюцій щодо терирторіальної цілісності України у рамках ООН.

Тож і зустріч вийшла теплою, змістовною й просвітницькою. Академічний  симфонічний оркестр  Українського радіо під диригуванням Володимира Шейка(наголос на Ше) виконав концертну програму за творами  визначного ліванського музиканта і композитора Еліаса Ханна Аль Рахбані.

Серед високоповажних гостей – посли арабських та європейських країн, депутатська група Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Ліванською республікою, третій президент України Віктор Ющенко, лідер кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв, діячі культури та мистецтв, керівництво православної церкви України.

Ліван справедливо носить горду назву “колиски цивілізацій”. У країні розташоване найдревніше місто у світі. І нині населення країни – одне із найосвіченіших не тільки у регіоні. Найпопулярніша професія – лікар. Наші країни мають тісні зв’язки, починаючи від суто людських (налічують понад чотири тисячі спільних лівано-українських сімей), до непростої геополітичної ситуації – ліванці добре знають, що таке окупація. Тож нині нам бажають вигнати загарбників, бо “чий Крим” сумнівів не мають.

Такі заходи вже стали доброю традицією, яку на нетривалий час розірвали спершу карантин, а тоді вторгнення росіян. На щастя, цьогоріч зустріч друзів громадської організації “Ліванський культурно-інформаційний центр” вдалося організувати. І це важливо українцям не менше за ліванців – так ми можемо подякувати за солідарність із нашою нацією у найважчі часи.

Детальніше дивіться у відеосюжеті:

Читайте також: У Києві в Центрі Aesthetic Cosmetology провели благодійний захід, аби зібрати кошти на різдвяні подарунки для дітей вразливих категорій (фото)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є у TikTok.

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *