Головна Сторінка » У Києві провели ІІI Всеукраїнський жіночий молитовний сніданок «Майбутнє втраченого дитинства. Реалії війни»

У Києві провели ІІI Всеукраїнський жіночий молитовний сніданок «Майбутнє втраченого дитинства. Реалії війни»

0

Напередодні Різдва, 16 грудня у Києві відбувся ІІI Всеукраїнський жіночий молитовний сніданок «Майбутнє втраченого дитинства. Реалії війни».

Організаторами заходу є: Міжнародний жіночий рух “За сімейні цінності» та співзасновниця Національного Молитовного сніданку в Україні, політична і громадська діячка Оксана Білозір.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Так, 100 жінок-берегинь – чотири покоління, які представляли всі регіони України, різні релігійні конфесії ділились досвідом відновлення і підтримки ментального здоров’я дітей, залучення дітей та молоді у волонтерську діяльність та через спільні молитви зміцнювали духовні сили всіх, хто сьогодні стоїть на шляху до Перемоги України.

Це був особистий досвід, набутий кожною із них під час війни, яким варто ділитися і який варто поширювати.

Учасниці молитовного сніданку обговорювали важливі питання і шляхи вирішення викликів, з якими кожного дня стикаються сім’ї, яких роз’єднала війна, осиротілі, зґвалтовані, діти із набутою інвалідністю, рідні зниклих безвісти, насильно вивезених – проблеми дітей, які в часі війни потребують підтримки.

Громадська та політична діячка України, Народна артистка України Оксана Білозір впевнена, що: “Кожен, хто був присутній у залі для себе зафіксував, наскільки це важливо, наскільки це затребувано навіть для кожної із нас, бо нам потрібна сила, впевненість, мужність, розум і відчуття гармонії, яку ми приносимо в цей світ.
Нам зараз важко радіти, важко проявляти радість і веселитися, бо це радість через горе, гіркі сльози через біль, але ніхто не дозволить нам із вами забрати наше свято, забрати свято в наших дітей. І тому ми в очікуванні Різдва, як великої нашої мрії, де оновлюється життя, оновлюється душа”.

На молитовному сніданку молилися за всіх дітей України, за повернення зниклих безвісти та насильницько вивезених, за батьків, за наших Захисників, за тих, хто наразі допомагає і в Україні, і в світі повернути мир у душі нашого народу та в життя нашої України.

Наталія Федорчук від імені Міжнародного жіночого руху “За сімейні цінності” представила ініціативу “Я – поруч”, до якої запропонувала долучитися всьому жіноцтву. Ініціатива спрямована на підтримку ментального здоров’я українських дітей, активне долучення українського жіноцтва до наставництва, опікунства та підтримки дітей-сиріт:

«Українські діти мають стати сильнішими за нас, адже на їхнє покоління лягатиме відбудова України. По-перше, такі прості слова «Я поруч», сказані щоденно мамою, бабусею, татом, дідусем і щирі обійми підтримають кожну дитину і дадуть відчуття захищеності. І ці слова важливо говорити так само, як і у щоденній молитві благословляти своїх дітей, незважаючи на їхній вік і на відстань, яка через війну роз’єднала сім’ї.

По-друге, це ініціатива капелана Олена Мокренчук «Україна – Мрія», книжечка-розмальовка, в якій діти малюватимуть свою майбутню школу, малюватимуть, яким буде їх дім, їхня вулиця, парк або сквер поруч. І на молитовному сніданку наш рух передав 100 книжок-розмальовок жінкам-берегиням, щоб вони змогли представити цю ініціативу і розпочати її у своїх регіонах.

Ці ідеї дітей, втілені у їх малюнках, збиратимемо у нашому просторі «ЦІННОСТІ», а найцікавіші із них отримають відзнаки.

До речі, цю ініціативу вже підтримав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який відзначить 10 учасників на IV Всеукраїнському жіночому молитовному сніданку у грудні 2024. Дай Боже, щоб він був про Перемогу. Ми маємо зробити все, щоб наші діти планували мирне і щасливе дитинство.

По-третє, це наставництво і можливість дітей, чиї батьки віддали життя за Україну, отримувати навички творчих професій, які одночасно є і психологічною реабілітацією, і можливістю для них заробляти кошти, не чекаючи допомогу від держави. І першою такою дитиною стане Злата Ткаченко, 9-річна дівчинка, яка своїм малюнком святого Миколая, що прийшов у цьому році не до неї, а до її загиблого тата Олександра Ткаченка, назавжди залишиться стимулом для нас робити добрі справи.

І таку допомогу для 200 дітей наш рух «За сімейні цінності» планує надати до наступного молитовного сніданку. Віримо, що знайдемо однодумців на цьому шляху, адже в єдності наша сила і сила нашої України».

Духовними нагородами відзначили Ганну Давиденко (Вінниччина) та Людмилу Козуб (Київщина) – жінки, чия підтримка і допомога дітям викликає повагу і бажання наслідувати. Нагороди від імені Блаженнішого Епіфанія вручив секретар метрополії ПЦУ, духовний наставник міжнародного руху «За сімейні цінності» отець Віталій.

Читайте також: Самодіяльний колектив «Злагода» із Переяславщини заспівав разом з Оксаною Білозір у просторі «Цінності»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов

Фото: Євгеній Несін 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *