Головна Сторінка » У Києві провели другу церемонію нагородження Національної премії «Скарб нації» (фото)

У Києві провели другу церемонію нагородження Національної премії «Скарб нації» (фото)

0

Днями у Києві в Жовтневому палаці провели церемонію нагородження Національної премії «Скарб нації». Це благодійна відзнака, яка націлена  підтримати тих, хто самовіддано працює на захист та розвиток нашої країни. 

Про це повідомляє Pravda NEWS.

У межах заходу для присутніх відкрили виставку живопису «Ода нації», присвячену подвигам українців. Також продемонстрували повну експозицію державних нагород України, відомчих заохочувальних відзнак Міністерства оборони та почесних нагрудних знаків Головнокомандувача ЗСУ.

Церемонія нагородження відбулася за участі зіркових ведучих та зірок української естради.

Ініціатором та засновником премії є ГО“Оберіг людства”, що інспірує проекти заради об’єднання українського суспільства, відновлення взаємозвʼязку між поколіннями та розвитку сфер діяльності.


Головні скарби нації —  сини та доньки, які заради спільної мети творять сьогодні нову історію нашої держави, відновлюють та зберігають її культуру. І суспільство вшановує та відзначає їх зусилля.

Престижні нагороди отримали особистості, родини, організації, благодійники, які сприяють формуванню позитивного іміджу та світового авторитету рідної країни, а головне – є прикладом боротьби за Перемогу України. Переможців премії визначало експертне журі.




Присудження премії відбувалося у п’яти номінаціях: «Організації», «Родини», «Благодійні фонди та ГО», «Особистості», «Молоде покоління».

Серед цьогорічних лауреатів Національної премії «Скарб Нації»:

У номінації «Благодійні фонди та громадські організації»: добровольчий будівельний батальйон «Добробат»;Громадська організація “Об’єднана Поміч Україні”, більш знана як United Help Ukraine; Благодійний фонд “Angels for Ukraine”; Благодійна організація”Nova Ukraine”; Благодійна організація”Nova Ukraine”; Українська Федерація Банків Продовольства»; Соціальна ініціатива «Arm Women Now»; Благодіний фонд «Саппорт Херсон».

У номінації «Родини» відзнаку отримала родина Максют – Володимир і Таскіра Максюти.

У номінації «Організації»: Світова Федерація Українських Жіночих Організації; Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка;Державна установа «Інститут нейрохірургії імені академіка Ромоданова Національної академії медичних наук України; Національний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь»; Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит».

 У номінації  «Молоде покоління»волонтер та співачка, творча та цілеспрямована студентка Одеського театрально-художнього фахового коледжу Карина Кардаш; народний художній колектив України, лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, вокально-хореографічний ансамбль «ЗЕРНЯТКО», Будинку творчості «Вітряні гори»Подільського району м.Києва. Засновниця та керівниця – Заслужений працівник культури України Раїса Заклецька.

У Номінації «Особистості»: генерал-майор, заступник начальника Національного університету оборони України, Герой України Ігор Гордійчук; президент благодійного фонду  “Благодійне товариство захисту жінок та дітей Шішіралей”, засновниця центру допомоги “Мрія та Перемога”, засновниця Інституту жіночої народної дипломатії, волонтерка Людмила Онофриєсе; доктор медичних наук, дитячий ортопед-травматолог та ортопед-травматолог вищої категорії, керівник клініки нейроортопедії, травматології та реабілітації Львівської обласної дитячої клінічної лікарні “ОХМАТДИТ” Олександр Корольков; українська акторка театру та кіно,  Народна артистка України, Герой України, Кавалерка ордена княгині Ольги громадська діячка, волонтерка Ада Миколаївна Роговцева; волонтерка, бойовий медик і заступниця керівника окремого батальйону спеціального призначення «Дике поле», молодша лейтенантка, Народний Герой України Галина Алмазова.

Ордени та медалі отримали: керуюча партнерка мережі ресторанів азійської та європейської кухні «Євразія» Оксана Тихоненко; компанія  «Сафарі Трейд»; письменник, драматург, перекладач, театрознавець, кандидат мистецтвознавства, професор, заслужений діяч мистецтв України Василь Неволов; член Національної спілки письменників України, володарка спеціальної премії «Жінка року – 2019» у номінації «Жінка-науковець» Тетяна Кудінова; голова Наглядової Ради Громадської організації “Федерація жінок за мир у всьому світі” в Україні, заступниця Голови Правління з міжнародних зв’язків Анна Калмацьказасновниця Міжнародного фестивалю «Соняшник», голова правління благодійного фонду «Соняшник» Алла Горбунова; громадська організація “Гуманітарний Проект”; Агенція івентів «Садиба мьюзік»; Благодійний фонд «БІ СЕЙФ».


Партнери: 
мережа ресторанів азійської та європейської кухні «Євразія»;
компанія  «Сафарі Трейд» – доставка імпортних та вітчизняних продуктів для HoReCa та домашнього використання;агропромисловий  холдинг “Астарта Київ”; Всеукраїнська Ліга Українських Жінок; Громадська організація “Біла птаха”; компанія з управління активами “Ел. Ді. Ассет менеджмент”; молокопереробне підприємство «ФІРМА «ФАВОР»; «Федерація жінок за мир у всьому світі»; Асоціація учасників російсько-української війни; Міжнародний БФ «Соняшник»; ТОВ зв’язків з українцями за межами України ” Україна  Світ”; Міжнародний вокальний конкурс імені Квітки Цісик та Виробничо-творче об’єднання «Орден».

Захід підтримали: Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки та служба охорони «Сіріус».

За словами голови Правління ГО «Оберіг людства», президента Національної премії “Скарб нації” Тетяни Забавської, підготовка до цьогорічної премії проходила важко, адже живемо в умовах війни:

«Хоч багато людей казали нам, що це не на часі, проте ми вважаємо інакше, оскільки такі премії прославляють наших героїв, які наближають нашу Перемогу. І кожен із них це робить на своєму фронті. І всі ми разом до неї рухаємося. А Перемога не за горами із таким людьми, яких нагородили на цьогорічній Національній премії «Скарб нації».

Медійні партнери: ІА «Оперативна Україна інфо» та Pravda NEWS.

До речі, минулого року лауреатами премії стали: окремий загін спеціального призначення «Азов» Національної Гвардії України, командир добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич, благодійний фонд «Твоя Опора» на чолі з Валерією Татарчук, живописець і народний художник України Іван Марчук, народна артистка України Ніна Матвієнко, композитор та піаніст-віртуоз Євген Хмара, шеф-кухар і дослідник української кухні Євген Клопотенко, Національний паралімпійський комітет України на чолі з Валерієм Сушкевичем, чемпіон світу у суперважкій вазі Олександр Усик та багато інших.

Читайте також: У Києві в Центрі Aesthetic Cosmetology провели благодійний захід, аби зібрати кошти на різдвяні подарунки для дітей вразливих категорій (фото)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є у TikTok.

Юрій Іванов

Фото: Юрій Чередніченко

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *