Головна Сторінка » У Києві проведуть Міжнародну конференцію «Гуманітарне розмінування в Україні. Проблеми та шляхи вирішення»

У Києві проведуть Міжнародну конференцію «Гуманітарне розмінування в Україні. Проблеми та шляхи вирішення»

0

18 липня у Києві в Леонардо відбудеться Міжнародна конференція «Гуманітарне розмінування в Україні. Проблеми та шляхи вирішення». Організаторами заходу виступає БФ “People for people”, а співорганізаторами: МГО «Міжнародна правозахисна федерація»; ГО «Український центр міжнародного партнерства»; ТОВ «Мілітек».

Про це повідомляє Pravda NEWS.

«Боротьба з невидимою загрозою»

За оцінкою експертів та громадських активістів, розмінування в Україні може стати однією з галузей з найбільшою кількістю зловживань та виявів корупції, та й, в цілому, найскладнішим кейсом в історії світових військових конфліктів. Кожен змарнований день та кожен втрачений долар можуть коштувати багатьох життів.


Саме тому 18 липня в Києві, в БЦ Леонардо, відбудеться конференція «Гуманітарне розмінування в Україні. Проблеми та шляхи вирішення», де будуть присутні всі зацікавлені сторони.

Реєстрація на конференцію за посиланням: www.pfp.in.ua

Серед спікерів: керівництво Міністерства Оборони, ДСНС, Укроборонсервіс, оператори розмінування, міжнародні організації та виробники обладнання.

Захід відбудеться завдяки БФ “People for people”, МГО “МПФ”, ГО “Український центр міжнародного партнерства”, БФ “Формат 20” та MILITECH.

Розмінування є критичним аспектом відновлення зруйнованих районів і забезпечення безпеки на звільнених територіях. Однак це складне завдання стикається з низкою суттєвих проблем. По-перше, брак фінансування знижує ефективність розмінування та уповільнює процес відновлення. Необхідні значні ресурси, щоб забезпечити достатнє фінансування та доступ до сучасних технічних засобів. По-друге, навчання та підготовка фахівців з розмінування мають стати пріоритетом. Інвестиції в навчання та розвиток навичок саперів допоможуть підвищити безпеку та ефективність їхньої роботи.

Ризик для життя саперів є невід’ємною частиною їхньої небезпечної роботи. Надання їм достатнього захисту і сучасного спорядження має стати першочерговим завданням. Також необхідно продовжувати дослідження і розробку нових технологій, які можуть допомогти у виявленні та знешкодженні мін з мінімальними ризиками для саперів. Безпека цих фахівців має бути на першому місці, щоб вони могли успішно виконувати свою важливу місію.

Однак розмінування не повинно обмежуватися тільки виявленням і знешкодженням мін. Гуманітарний аспект також відіграє важливу роль. Необхідно надавати освіту та інформацію місцевим жителям про можливі небезпеки мінних полів. Розвиток і реалізація інформаційних кампаній допоможуть запобігти нещасним випадкам і захистити життя людей. Крім цього, глобальне співробітництво та обмін досвідом між країнами й організаціями допоможуть ефективніше вирішувати проблему розмінування та забезпечувати безпеку в постконфліктних зонах не тільки України.

Дата: 18 липня 2023
Час:  10:00 – 18:00
Адреса: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 17/52.

Читайте також: СБУ викрила у Києві колишнього нардепа-комуніста, який підписав звернення до путіна щодо визнання «л/днр»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *