Головна Сторінка » У Києві попрощалися із Ніною Матвієнко (репортаж)

У Києві попрощалися із Ніною Матвієнко (репортаж)

0

Учора, 11 жовтня, у Києві відбулося прощання з Народною артисткою України, Героєм України Ніною Матвієнко. Віддати останню шану улюбленій артистці прийшли кілька тисяч людей. Черга розтяглася на сотні метрів аж до вулиці Грушевського.

Про це повідомляє «Оперативна Україна інфо» та Pravda NEWS.


У залі Національної філармонії України розмістили фото родини разом з Ніною Матвієнко, нагороди співачки. Також лунали її пісні.



 



Попрощатися з артисткою приїхали колеги, політики, громадські діячі, медійні особистості: міский голова Києва Віталій Кличко, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет,
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, лідерка партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко, співак дмитро Монатік із дружиною, учасник ТНМК Олег Фагот Михайлюта, Народний артист України Павло Зібров, Народний артист України Олег Скрипка, Народна артистка України Раїса Недашківська, Народний артист України Віктор Павлік, Народна артистка України Ауріка Ротару, Заслужений артист України Андрій Князь, українська співачка Камалія, український співак та хореограф Амадор Лопес, український співак Артур Боссо, президент Міжнародної корпорації «Зоряні мости» Жанна Тетьора, директор концертної агенції «Садиба Мьюзік» Ірина Коваленко та ін.

Над білосніжною труною в оточенні молочних троянд заспівали учасники хору ім. Г. Верьовки.

Під час прощання донька Ніни Митрофанівни, співачка Тоня Матвієнкопоспілкувалася з журналістами, яка розповіла про останню волю її мами:

“Вона була моїм прикладом. У неї дуже велике серце. Вона і є Україна. Дякую, що  зробила такий внесок для України. Я буду слухати її пісні і знати, що вона поруч. Спасибі їй за все. Вона дуже просила, щоб на похованні ніхто не плакав. Просила, щоб згадали щось хороше”.

Крім того, усі охочі могли написати свої спогади про Ніну Матвієнко в книзі пам’яті.


До Ніни Митрофанівни по черзі підходили фанати та знайомі, які зі сльозами на очах прощалися із знаменитістю. Біля труни співчуття приймали Тоня Матвієнко та її чоловік Арсен Мірзоян.


Церемонія прощання затяглася аж на дві години. Після її закінчення труну винесли до траурного кортежу під оплески та вигуки «Браво».


Поховали легендарну співачку в Києві на Звіринецькому кладовищі.


Ніна Матвієнко не дожила двох днів до свого 76-річчя. Причину смерті співачки сім’я поки не розголошує. Проте її друзі та колеги згадували про тяжку хворобу та кілька перенесених операцій.

Читайте також: Співачка Ніна Матвієнко померла у віці 75 років: згадуємо її інтерв’ю та виступи (відео)

Ніна Матвієнко сказала мені: «Це ти – наша Україна»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є у TikTok.

Юрій Іванов

Фото, відео: Юрій Іванов, Юрій Чередніченко 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *