Головна Сторінка » У Києві на Арт-Заводі «Платформа» провели благодійний фестиваль Smile Wanted, аби зібрати кошти на мобільну стоматологію для ЗСУ та переселенців

У Києві на Арт-Заводі «Платформа» провели благодійний фестиваль Smile Wanted, аби зібрати кошти на мобільну стоматологію для ЗСУ та переселенців

0

Учора, 3 вересня, у Києві на Арт-Заводі «Платформа» відбувся благодійний Smile Wanted Fest. Його організував благодійний фонд «Трушна Перемога» у колі мистецької спільноти, підприємців та свідомих громадян, аби зібрати кошти на мобільну стоматологію для ЗСУ, переселенців і мешканців областей, що найбільше постраждали від війни.

Про це повідомляє «Оперативна Україна інфо» із місця події, передає Pravda news .

За словами співзасновника благодійного фонду «Трушна Перемога» Андрія Потійка, наразі їхня команда збирає кошти на мобільну стоматологію для ЗСУ та тих людей, які постраждали від війни. Один такий автомобіль коштує близько 1,5 млн грн:

«У першочергових планах запустити хоча б один такий автомобіль. А далі будемо ще збирати гроші на два подібних – це близько 5 млн гривень». Наша організація «Трушна Перемога» з’явилася від початку війни. А фондом стала в квітні. За цей час ми надали значну допомогу постраждалим у регіонах. Це більше 660 тонн гуманітарної допомоги. Також відправили три автомобілі на передову. Крім того, зібрали кошти на автівку для поранених під час бойових дій, яким потрібне екстрене перевезення. Її вже передали до медзакладу».

До збору коштів долучилася і військовослужбовець, снайпер полку спецпризначення «Сафарі» Євгенія Емеральд із позивним Жанна Дарк:

«Пересувна стоматологія – це дуже важливо для хлопців на передовій. Оскільки щойно сама повернулася звідти. І знаю як це. Зубний біль – найгірше, що може бути. І як немає де цьому зарадити та навіть немає на це часу. Тому дана ініціатива є дуже актуальною і потрібною».

Благодійники вже встигли долучитися до стоматологічної допомоги українським воїнам: на території однієї з військових частин вони розташували лікарський пункт, де приймає професійний зубний лікар. Однак допомоги потребують ще понад чотири тисячі наших воїнів та сотні жителів постраждалих від війни регіонів. Саме спеціалізована автівка зможе якнайшвидше приймати пацієнтів та миттєво евакуювати людей під час загрози ракетних або артобстрілів.

Організатори доклали максимум зусиль та енергії, аби зробити благодійний захід корисним і цікавим.

На території фесту розташували чимало розважальних зон для дорослий та дітей.


Так, від міжнародного благодійного фонду «Життя з надлишком» та їхнього молодіжного проєкту Smile на малечу чекали настільні ігри, майстер-класи, арттерапія та квести, зокрема квест «Smile» unite Ukraine».

У спортивній зоні від столичного спортклуба PULSE365 можна було долучитися до різноманітних спортивних активностей: пограти в пінг-понг, зайнятися кросфітом, стретчингом та гімнастикою.

А у ретріт-зоні проводили ритуал із дошкою Садху, чи, простіше кажучи, стояння на цвяхах. Також на цій локації працював екобар, у якому пригощали чаєм та грибними відварами. До того ж саме там тренер із реабілітації та оздоровлення представив тренажер «ПравИло», суть якого полягає в розтягуванні тіла людини в горизонтальній площині під власною вагою або дозованим навантаженням. Судячи з літописів і спогадів іноземних мандрівників, у давнину наші предки використовували його для військової підготовки та відновлення втраченого здоров’я.


Крім того, в артзоні кожен охочий міг створити картину технікою Fluid Art. Це малювання рідким акрилом, яке сприяє розвитку творчих здібностей, нормалізує емоційний стан і чимось нагадує медитацію.

Для всіх присутніх діяла фотозона від Royal Vision, на якій можна було зробити моментальне фото й одразу його роздрукувати напам’ять.

Благодійну мету заходу охоче підтримало чимало українських артистів.


До фестивалю доєдналися: гурт «Скрябін», що зіграє нетлінні хіти Андрія Кузьменкаспівак і телеведучий ХАС, у доробку якого є водночас і партизанські та повстанські пісні, і реп-треки; автори романтичних хітів AVIATOR; учасниця «Голосу Країни», співачка Юлія Рознен; український співак з особливою вокальною манерою Сергій Мироненко; легенди української рок-музики гурт MAD HEADS, пісні яких навіть у найважчі часи дарують оптимізм і надію та український співак KISHE, гурт «Оркестр гарного настрою» й інші.

Окрім артистів, на музичній сцені відвідувачів розважали резиденти KISS FM MR.SUNNY, YAMPOLSKY та ведучий Богдан Корабльов (стильне радіо Перець FM).

За спокій, безпеку й захист відвідувачів фестивалю відповідала охоронна агенція «Шериф».

Читайте також: У Києві провели благодійний захід для дітей-переселенців (фото, відео)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Юрій ІВАНОВ

Фото: Анатолій ШАРАЄВСЬКИЙ

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *