Головна Сторінка » Тамара Яценко: «Якби не Зеленський, то нам би так не допомагали»

Тамара Яценко: «Якби не Зеленський, то нам би так не допомагали»

0

Народна артистка України Тамара Яценко розповіла в ексклюзивному інтерв’ю  «Оперативній Україні інфо»та Pravda NEWS, як відбувалися зйомки «Слуги народу-2», співпрацю із Володимиром Зеленським та інше.

Директор, головний редактор ІА «Оперативна Україна інфо» Юрій Іванов та Народна артистка України Тамара Яценко.

– Я з дитинства захоплююся Вашою діяльністю. У Вас були дуже яскраві образи – це і в “Мамаду”, і в “Шоу довгоносиків”. І такий маленький курйоз був, якщо пригадаємо, Ви забули слова в “Довгоносиках” і сказали…

– Слова забула, твою мать.

– І після цього Вас “попросили” з цього шоу?

– Ні, навпаки. Я Вам скажу, що я не забула їх. Це задумка режисера прекрасна була.

– Це була така “газетна качка»?

– Хоча після цього пішли листи. “Що Ви палюжите Шевченка?!”. Люди, які без гумору, там усі пишуть, кому не лінь. Я до самого кінця була, поки не перейшли “Довгоносики” в “Мамаду”, і я тоді теж.

– Але це теж такий своєрідний жанр, Ви його пройшли, й отримали дуже багато досвіду і задоволення.

– Все я отримала. Ось режисери, серйозні, не сприймали, бо це не їхня робота…

– Це шкодило дуже?

– Якщо вона комікує, клоун, то що вона серйозне може зіграти взагалі? І так побоювалися. Скажу, що для деяких продюсерів українських кіно, не хочу називати ім’я, Тамара Яценко – це неформат. І він відкрито це каже.

– Це після оцих шоу?

– Навіть не знаю після чого. Просто дивлюся на фільми цього продюсера і там, вибачте, таке гімно, не посоромлюся. І думаю, якщо я неформат, не входжу до цього гнійника, то це мені плюс, честь. Але людина вважає себе великим продюсером.

– Вас по праву можна називати геніальною актрисою епізодичних ролей. Той же мюзикл “За двома зайцями”, де Ви зіграли малесеньку роль, але яка сподобалася глядачу і вона є улюбленою. Крім того, це ролі “Останній москаль” і “Слуга народу-2”, де Ви там зіграли пасажирку.

– Із Зеленським.

– Могли тоді собі уявити, що людина стане Президентом?

– Тоді ні, але приємно було з ним знаходитися. Пригадаю, як режисер, він і хороша людина, але, як кажуть, без мату не може, все не так. І коли я прийшла вже народна артистка, то він мені прямо: ну, подивимся, яка Ви народна артистка. І мене і так м’яв, і так, і сяк. Я йому – будь ласка, будь ласка. А Володимир Зеленський мене підбадьорював: не хвилюйся, все клас. І в кінці, після 10 дублів десь, підходить режисер і каже: Ви довели, що Ви народна артистка. Це приємно було, але ж головне не розгубитися в цей час, коли тебе режисер, то те не так, то те, ще й матюки. То він, Володимир, якраз заспокоював.

– У Вас залишилися найприємніші спогади про участь у проекті тоді ще з майбутнім Президентом України?

– Я пам’ятаю ще він підійшов і там треба було мене за груди взяти. Він шукав свого напарника. І чи це я, чи це переодягнутий. Каже: можна потрогати? Я кажу: можна, Вам можна. Він мене за груди акуратненько так.

– Зараз, скільки часу минуло після того і він тепер Президент, Ви тепер прокручуєте всі ці моменти? І як?

– Та я кричу скрізь, якби не Зеленський, то нам би так не допомагали. Тому що будь-якого візьміть: і колишнього президента, і будь-кого, щоб так доладно українською мовою, без пикання-микання… Люди всі, Захід, Америка – вони переймаються і вірять, бачать, що їх не обдурюють. Він уміє не те, що просити, він і не вимагає, а робить так, коли йому самі дають, хочеться давати. Розумієте? А це велика справа! Я б порівняла, коли актори часто хочуть себе виставляти, а не завжди хочуть брати, і коли тебе просто хочуть запросити кудись, – оце цінність, без мого прохання.

– Про яку роль Ви мрієте?

– Ніколи не мріяла про роль. Моя педагог велика народна артистка Поліна Нятко мені говорила: ніколи не мрій, вони до тебе прийдуть самі. Твої ролі до тебе прийдуть самі. І це правда. Те, що я хотіла зіграти, граю. Те, що мені не потрібно, я не граю, мені навіть не пропонують. Бувають проекти, запрошують, але не моє.

– Це на підсвідомому рівні?

– Так.

– І наостанок Ваші побажання читачам і глядачам “Оперативної України інфо”.

– Ну які в мене можуть бути побажання? Ми всі прагнемо до миру, чекаємо його, віримо в Перемогу наших прекрасних воїнів! Я з першого дня в це вірила, орки не можуть перемогти. Так, з ворогами треба боротися, винищувати їх. Я без новин взагалі… Мене тягне до них і я отримую велике задоволення, коли бачу як наші військові виганяють оцю погань. Це велика насолода. І я думаю, що мир прийде до нас незабаром. Я чекаю його, він прийде, можливо, навіть несподівано для нас. Тому що там люди, я б сказала, пропащі. Їм путін скільки наробив, навіть хорошим… Їх ніде зараз не приймають, ніхто з ними спілкуватися не хоче. А от українців шанують. Як їх скрізь приймають! Із задоволенням великим. Це героїчна нація і вона приведе до повної демократії, до повного миру і порядку, який буде в нас в Україні. З нас ще приклад будуть брати.

– На цій оптимістичній ноті закінчуємо. Я Вам щиро вдячний за інтерв’ю! Бажаю Вам такого гарту, щоб Ви ще надалі робили багато для країни, зіграли ще кращі ролі. Слава Україні!

– Героям Слава!

Дивіться також відеоверсію інтерв’ю (друга частина)

Читайте також: Тамара Яценко: «Важливо підвищувати людям настрій, тому що на початку війни було відчутно, що українці поникли»

Дивіться також відео: У Києві в СЗШ № 243 відбувся патріотичний флешмоб «Діти за мир»

Вийшов 8-й випуск проекту «Коли закінчиться війна?» за участі екстрасенса Хаяла Алекперова (відео)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Спілкувався Юрій Іванов

Фото і відео: Анатолій Шараєвський, Максим Древаль

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *