Головна Сторінка » Тоня Матвієнко: «Повернулася до чоловіка, мами, адже дуже хотіла їх побачити»

Тоня Матвієнко: «Повернулася до чоловіка, мами, адже дуже хотіла їх побачити»

0

Українська співачка Тоня Матвієнко розповіла в ексклюзивному інтерв’ю «Оперативній Україні інфо» та Pravda NEWS про повернення в Україну, волонтерську діяльність за кордоном, творчість та як, на її думку, легше пережити війну.

Директор, головний редактор ІА «Оперативна Україна інфо» Юрій Іванов та українська співачка Тоня Матвієнко.

– Ви нещодавно повернулися з-за кордону. Як воно, на рідній землі?

– Як мені на рідній землі? Найкраще в світі! Колись я думала, що ніколи не повернуся і майбутнього не існувало. Яким же буде майбутнє не знаю, але воно прекрасне сьогодні – проживати в Україні, на цій землі. Повернулася до чоловіка, мами, адже давно дуже хотіла їх побачити.

– Емоції Вас переповнюють, це відчувається.

– Я два тижні вдома і багато речей помічаю. Проживали – воно пролітало. Усі розмовляють українською мовою, дівчата гарні, всі стараються кудись бігти, щось роблять. Я дуже тішуся, що життя продовжується і люди дуже стараються. Це прекрасно.

– За цей час, коли повернулися, мабуть, всіх знайомих зустріли?

– Ще не з усіма випила. Я жартую. Багато подруг виїхали за кордон, залишилося тільки три. А я одній навіть зробила сюрприз. Домовилася з її чоловіком, що він піде з нею в кафе, а я до неї прийду, але вони мене побачили у вікно. Але це було мило. А вона така: ой, а вона повернулася і мені не сказала, я її уб’ю. А я кажу, що це було заплановано. Я люблю сюрпризи робити.

– До Вас мама також приїжджала за кордон?

– Ні, не так було. Я спочатку була в Португалії, мама була ще в Україні, а потім вони зі знайомою поїхали в Німеччину. Я вже з Португалії до мами в Німеччину приїхала на концерт. І збирала гроші для українських дітей, які були за кордоном. І потім поїхала в Британію, а мама повернулася в Україну. Я час від часу приїжджала в Україну або в Польщу – зустрічалася з чоловіком і старшою донькою.

– Але хоч Ви були і за кордоном, але долучалися до благодійних акцій.

– Та постійно.

– Нещодавно Ваша мама брала участь у “Хустці перемоги” в першій частині, а вже в другій був і Ваш портрет там.

– Не знаю, що це була за акція, але колись таке фото, пам’ятаю, мене просили, висилала. Мені головне, що я робила за кордоном. Там є так само волонтери, які збирали і медичну допомогу, і їжу, і на машини. Ми збирали кошти. Британці знають, що таке українська пісня, всіх учили казати “Слава Україні”. Діяльність там так само продовжувалася.

– Ви співали також там?

– Я співала навіть не українцям. Ми робили такі заходи для британців, тому що багато українців-переселенців зараз у Британії. Щоб британці взагалі розуміли що таке, окрім війни, й Україна – через українську кухню, пісню, наше добре слово. Багато було зустрічей.

– За час війни якісь з’явилися у Вас нові пісні?

– 23 лютого, за день до війни, я записала пісню. І ще одна в мене була пісня, це було записано до війни. Саундпродюсери цих пісень казали: Тоня, пізніше випустимо їх. Пісня нікуди не поділася, все добре. Перша була “Жива вода”, мені написала Лама (Наталка Дзеньків). Друга пісня в мене є “Кульбаби”. Купила в продюсера Калуша. Ця така пісня дуже експериментальна для мене, тому що я вирішила кардинально по-іншому заспівати. Коли мені темп прописали, там дівчина на демо так гарно співала, я сказала, що теж так хочу.

– Реліз скоро чекати?

– Вона вже є “Кульбаби”, вона така весняна. Цікаво, чи впізнаєте, що це співаю я.

– Інший стиль?

– І стиль, і вокал.

– А перша?

– “Жива вода”. Я ще навіть слова не встигла вивчити.

– На Вашу думку, як людям легше пережити війну?

– Ніяк легше не переживеш. Це треба бути не патріотом, не знаю.

– Я маю на увазі, що робити. Можливо, займатися улюбленою справою?

– Є люди, яким все рівно, вони просто переживають, не хочуть робити. Не знаю. Мені здається, просто жити під час війни. Гуляти з собакою, ходити в гості, їсти варити, менше новини дивитися, бо це стрес. Треба здоров’я берегти. Коли буде Перемога, наслідки будуть жахливі.

– І наостанок Ваші побажання нашим читачам і глядачам “Оперативної України інфо”.

– Бережіть себе, своє здоров’я, любіть Україну. І знайте, що кожен день наші хлопці боронять нашу країну, рятують нам життя. Дякуйте як можете, моліть Богу, щоб якнайшвидше була в нас Перемога.

– А я Вам дякую за інтерв’ю! Слава Україні!

– Героям Слава!

Дивіться також відеоверсію інтерв’ю.

Читайте також: Тамара Яценко: «Важливо підвищувати людям настрій, тому що на початку війни було відчутно, що українці поникли»

Дивіться також відео: У Києві в СЗШ № 243 відбувся патріотичний флешмоб «Діти за мир»

Вийшов 8-й випуск проекту «Коли закінчиться війна?» за участі екстрасенса Хаяла Алекперова (відео)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Спілкувався Юрій Іванов

Фото і відео: Юрій Чередніченко, Максим Древаль

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *