Головна Сторінка » Шевченківський лауреат Валерій Франчук привітав художника Данила Ноздрю з 14-річчям

Шевченківський лауреат Валерій Франчук привітав художника Данила Ноздрю з 14-річчям

0

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Валерій Франчук виказав йому щирі вітання, побажав нескінченного митецького натхнення та подарував свою картину «На обмілі».

Вочевидь «мариністична» спрямованість роботи обрана невипадково. Адже море – одна з найулюбленіших творчих тем Данила. У великій  кількості  його робіт зображений цей могутній вияв водної  стихії. Серед них: «Важкий шлях до Перемоги. Одеса», «Нічне море а Італії», «Скоро зима!», триптих «Атлантика».

Данило Ноздря «Скоро зима!», 2020 р., полотно, акрил, 85з60 см.

Навзаєм Данило Ноздря презентував наставнику – свій каталог «Альбом живописних робіт», який щойно вийшов із друку (видавець Віктор Бихун).

«Насправді, я не є вчителем Данилкові. Лише даю поради, невеликі підказки. Спостерігаю. Виказую власні думки.  Безперечно, Данилко працює вкрай сміливо та фантазійно,  дуже гарно  скомпоновує кольори, через свої твори ділиться зі світом радістю буття»,- зазначив  Валерій Франчук.

Не зважаючи на юний вік, Данило Ноздря  – вже добре знаний митець у нашій країні та закордоном, володар 5 Гран-прі й багатьох Перших премій на Міжнародних арт-конкурсах (Париж, Мілан, Монте-Карло, Лондон, Осло, тощо). Тільки за останні 4 місяці Данилові  роботи демонструвались у Японії, Північній Македонії, Болгарії, Китаї, Південній Кореї, Албанії, Чорногорії.

До речі, в листопаді 2021 року в приміщенні Муніципальної галереї їм. П.Загребельного проходили одночасно дві художні виставки: «Розгойдані дзвони памʼяті» Валерія Франчука і «Паросток» Данила Ноздрі.

Данило Ноздря та Валерій Франчук на художній виставці у 2021 році. 

Наразі юний художник-абстракціоніст готує нову експрес-виставку для творчої зустрічі з героїчними українськими воїнами, котрі проходять лікування після поранень.

Читайте також: Київський художник Данило Ноздря взяв участь у Всеукраїнському мистецькому проекті «Згуртовані… Незламні…»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *