Головна Сторінка » Самодіяльний колектив «Злагода» із Переяславщини заспівав разом з Оксаною Білозір у просторі «Цінності»

Самодіяльний колектив «Злагода» із Переяславщини заспівав разом з Оксаною Білозір у просторі «Цінності»

0

Учора, 8 серпня, Переяславський культурно-просвітницький центр «Любомир» і самодіяльний колектив «Злагода» із Ташанської громади долучилися до «Пісенної толоки» у столичному культурно-просвітницькому центрі «Цінності». Аматори із Переяславщини заспівали відому пісню «Зеленеє жито, зелене» разом із Народною артисткою України Оксаною Білозір.

Про це повідомляє «Оперативна Україна інфо».

У центрі столиці лунали надвідомі українські пісні, які співали як сто років тому, так і співатимуть наші нащадки у майбутньому.

Саме ці композиції співають українці, коли збирають врожай – зокрема й під час вже других жнив в умовах повномасштабної війни. Із запашним свіжоспеченим короваєм із нового вражаю зустрічав гостей Переяславський культурно-просвітницький центр «Любомир» і самодіяльний жіночий колектив «Злагода» з Ташанської ОТГ. Захід організував Міжнародний жіночий рух «За сімейні цінності».

Під спів учасники разом плели маскувальну сітку для наших захисників, робили дарунки, які передадуть, щоб зміцнити їх сили. А під пісню «А мій милий вареничків хоче» смакували варениками, які власноруч наліпили господині із Переяславщини за старовинними родинними рецептами. Не обійшлося й без пісень про нинішню війну.

 


Серед учасників зібрання була й Народна артистка України, співзасновниця Міжнародного жіночого руху «За сімейні цінності» Оксана Білозір. Разом зі «Злагодою», якою віднедавна керує Владислав Брик, вона заспівала свою пісню-візитівку «Зеленеє жито, зелене».

“️У наш простір “ЦІННОСТІ” нам хотілось до Києва запросити саме народний колектив, щоб у цей не простий для України час показати, на чому ми тримаємось, за що ми воюємо. Колектив із Переяслава “Злагода” – це цілий театр, у них усе пов’язано з нашим сьогоднішнім життям. І все це ми передамо в спадок нашим майбутнім поколінням. Немає такої зброї, яка б могла закрити душу українця, закрити його слово, закрити його пісню і закрити його серце»,- говорить Оксана Білозір.

За її словами, те, що робить сьогодні цей колектив, це допомогає молодому поколінню відчути щось таке магічне в собі, яке тримає їх на цій Землі. Бо без людей, без українців ми не будемо мати свою Державу:

«Дуже дякую колективу за цю прекрасну мить разом! До нових зустрічей!».

Читайте також: У Полтаві до Дня Незалежності України виступить Народна артистка України Оксана Білозір

Дивіться також: Оксана Білозір: про нові пісні, які народилися під час війни та сольний концерт у Жовтневому палаці

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *