Головна Сторінка » Науковиця із України Іннола Новикова отримала статус візит-професора Природничо-гуманітарного університету в Польщі

Науковиця із України Іннола Новикова отримала статус візит-професора Природничо-гуманітарного університету в Польщі

0

З 5 грудня до 15 грудня доктор економічних наук, доцент Іннола Новикова із України, як візит професор Baltijas Starptautiskā Akadēmija Рига (Латвія) у межах договору про обмін професорсько-викладацького складу закладів вищої освіти провела цикл лекцій у Польщі (м. Siedlce).

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Завдяки цьому проекту українська науковиця Іннола Новикова отримала статус візит-професора Природничо-гуманітарного університету в Седельці та досвід спілкування з польськими студентами.

«Я дуже вдячна Балтійський міжнародній Академії, Рига, Латвія за надану можливість розширення географії мого викладацького досвіду в закордонних закладах вищої освіти Європи. У сучасних умовах постійних інновацій та змін в освіті, коли освіта і знання стають транснаціональним явищем, особливого значення набуває активна міжнародна співпраця кожного викладача. На мою думку, наразі це вкрай необхідно, щоб не просто мати можливість об’єктивно оцінювати свій рівень знань та вмінь, але й постійно моніторити інновації в освітянському процесі та бути на одному рівні або навіть й краще за іноземних колег. Зараз практично зникли границі та кордони між викладачами, студентами закладів освіти різних країн. Можливість спілкування онлайн, участь у спільних заходах – усе це дозволяє знайти спільну мову та активно обмінюватися досвідом. Але реальне спілкування ні з чим не порівняти. Для мене дуже важливо для особистісного і професійного розвитку обмін науковим і культурним потенціалом, технологіями навчання»,- ділитися доктор економічних наук, доцент Іннола Новикова.

За її словами, участь у програмі обміну професорсько-педагогічних працівників закладів вищої освіти – це можливість набути цінний досвід, зітканий із десятків, сотень різних напрацювань й досягнень, удоступнених у зарубіжному науковому середовищі; досвід, що базований на живому спілкуванні «від людини до людини» й дискусійному обміні думками; досвід, що спонукає не тільки робити порівняння й ініціювати зміни у власних інституціях, діяльності дотичних галузях, але й стати їх активними учасниками; досвід, що уможливлює вихід поза межі локального інтелектуального простору через багатоактне спілкування й працю із науковцями й іноземними інституціями країн світу.

«Сьогодні заклади вищої освіти потребують спеціаліста, здатного до перебудови змісту своєї діяльності відповідно до змін ринку праці і оволодіння новими професійними знаннями, інформаційно-комунікаційними технологіями, спроможного адаптуватись до інновацій педагогічної науки, активної роботи на рівні світових стандартів. За цієї умови одним із шляхів підвищення ефективності професійного розвитку і конкурентоспроможності сучасного викладача є цілеспрямована реалізація його академічної мобільності через програми академічного обміну, розвиток міжнародної співпраці у науково-педагогічній сфері. Саме тому так важливо не тільки брати участь у конференціях, круглих столах, а й протягом певного часу, у мене це два тижня, занурюватись у діяльність закордонного закладу освіти, спілкуватися з колегами, студентами, оцінювати свій рівень знань, бачити переваги та недоліки української освіти в порівнянні з іноземними науковими та академічними розробками»,- підсумовує Іннола Вікторівна.

 

Читайте також: Як проходив медіатренінг «Особливості комунікації в процесі організації роботи молодіжної ради» у Києві (фото, відео)

Дивіться також: Павло Зібров: про благодійні концерти, нові пісні та спільний трек із Андрієм Кравченком

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є у TikTok.

Юрій Іванов

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *