Головна Сторінка » Міла Нітіч: «Війна якось змінила всі цінності і перевернула все з ніг на голову»

Міла Нітіч: «Війна якось змінила всі цінності і перевернула все з ніг на голову»

0

Українська співачка Міла Нітіч розповіла в ексклюзивному інтерв’ю «Оперативній Україні інфо»та Pravda NEWS про власні переживання під час війни, участь у благодійних концертах, підготовку до релізу нової пісні, зйомку на неї кліпу, творчі плани та ін.

Директор, головний редактор ІА «Оперативна Україна інфо» Юрій Іванов та українська співачка Міла Нітіч.

– Ви сьогодні долучилися до благодійного івенту. І, до речі, виконували нову пісню. Розкажіть про неї.

– Пісня називається «Небокрай». Вона була написана в 2014-2015 році на тлі Майдану, на тлі всіх подій, які тоді розвивалися в Україні. Якось тоді ми її не наважилися випустити, навіть не знаю, чому. Видно вона чекала свого часу. Після початку  повномасштабної війни, трішечки оговтавшись, вирішили зробити щось, що підтримає людей наших, що дасть якусь надію, виток, дихання. І з’явився «Небокрай». Показала цю пісню своєму саундпродюсеру. Він каже: «Слухай, це класна пісня, давай зробимо». Так і сталося, ми зробили. Вона з 27 березня лежала аж дотепер. Багато дуже підготовки було і якихось непростих задач, але її реліз нарешті відбувся.

– Тобто вже на неї відзнятий і кліп, так?

– Абсолютно. Відзнятий кліп, все в нас уже готово.

– За час війни наскільки змінився Ваш репертуар?

– Він змінився в мене і до війни, справді. Я стала співати українською мовою набагато більше. І стала співати нею десь з 2020 року. І цьому дуже сильно рада, що зараз здебільшого мій репертуар складається з україномовних або англомовних пісень. І мені це дуже подобається.

– Ви самі пишете свої пісні?

– Ні, я сама не пишу, в мене є автори. До речі, «Небокрай» написало три автори. Слова і музику написала Мар’яна Головко, співавтором музики стали Олег Очкаєв і Андрій Ігнатченко, який, власне, і став моїм саундпродюсером цього треку.

– Де Ви застали війну?

– Вдома в Ірпені. Мені подзвонила подруга десь о 5:30 ранку і сказала, що «Міла, розпочалася війна». Спочатку не повірила, мені здалося, що це якийсь дурний жарт, а за хвилин 20 у нас бахнуло вперше в Ірпені. Я злякалася, але, чесно скажу, до кінця не розуміла наскільки все серйозно, доки не виїхала за межі Ірпеня в той день і не приїхала до мами. Зрозуміла, що в нашу країну, в наш дім справжня прийшла війна. І стало дуже страшно. Мені здається, що у всіх був шок, паніка страх – це перше відчуття, яке напевно ми всі відчули, нерозуміння, що далі, як довго це все буде відбуватися. Тому що, я, їдучи з Ірпеня, думала і була впевнена, що через кілька днів повернуся додому. А повернулася через два місяці.

– Були десь за кордоном?

– Ні, була в мами, на Хмельниччині. Їздила з благодійними концертами до Польщі. – Певний час жила між Польщею й Україною, останні місяців 4-5. Зараз я уже повністю тут.

– Тепер у Києві постійно долучаєтеся до проектів?

– Так. Зараз живу між Києвом і Хмельницьким. І тут багато роботи вже накопичилося, підготовка до нової пісні. І вдома я їжджу до мами, тому що хочеться бути більше з рідними. І взагалі війна якось змінила всі цінності і перевернула все з ніг на голову, вірніше – з голови на ноги, поставила все на свої місця, тому що ти розумієш, що для тебе дійсно важливо і чого ти хочеш від цього життя. Друзі, давайте будемо шукати свій сенс у житті, тому що він для кожного з нас дуже важливий.

– Про що Ви мрієте як співачка?

– Чесно? Вийти на сцену, на День перемоги і вжарити української народної пісні якоїсь, прям такої «Розпрягайте, хлопці, коні» з українським народом на Майдані Незалежності. Це моя велика мрія.

– Ви часто виконуєте Гімн України? 

– У мене є моя версія. Вона за словами така сама, нічого не змінено по тексту, але музика, трішки гармонія змінена, тобто вона написана в мажорі , а не в мінорі, як написаний наш оригінал. І я, до речі, думала про те, щоб можливо подати на розгляд в Міністерство культури як варіант. Тому що все таки, вважаю, нашій Україні треба вже виходити на мажорну ноту. Ми сильні, вільні, незалежні. І нам мінору вже не хочеться, хочеться вже мажору. Але це все після Перемоги зроблю.

– Тобто Ви хочете, щоб цей варіант пісні став офіційною версією?

– Загалом – так. Він має повне право на існування. І більше того, я реально задумалася, що можна подати на розгляд в Міністерство культури.

– І наостанок Ваші побажання читачам та глядачам «Оперативної України інфо».

– Друзі, рідненькі мої. Знаєте, нам ще трошечки потрібно протриматися, нам би ніч простояти та день протриматися. Я знаю тільки одне, що тільки разом ми зможемо подолати абсолютно все, нічого не страшно. Знаєте, в самотності все завжди набагато важче, набагато страшніше, а коли нас багато, коли ми всі єдиний організм, тільки тоді в нас буде все добре. Зустрінемося на Перемозі!

– Я вам дякую за інтерв’ю! Слава Україні!

– Героям Слава!

Дивіться також відеоверсію інтерв’ю:

Читайте також: ВИЙШОВ ПЕРШИЙ ВИПУСК ПРОГРАМИ «КОЛИ ЗАКІНЧИТЬСЯ ВІЙНА?» (відео)

Вийшов другий випуск проекту «Коли закінчиться війна?» з українською Жанною Дарк (відео)

Вийшов третій випуск проекту «Коли закінчиться війна» за участі екстрасенса Олександра Жаркова (відео)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Спілкувався Юрій Іванов 

Фото і відео: Анатолій Шараєвський 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *