Головна Сторінка » У Києві відбулося відкриття першої частини благодійного різдвяного фотопроекту «Хустка Перемоги»

У Києві відбулося відкриття першої частини благодійного різдвяного фотопроекту «Хустка Перемоги»

0

22 грудня у Києві в художній галереї «Митець» відбулося відкриття першої частини благодійного різдвяного фотопроекту «Хустка Перемоги» від Міжнародної корпорації «Зоряні мости» та при підтримці Міжнародного Клубу Успішних Жінок Києва. Під час заходу збирали гроші для ЗСУ.

Про це повідомляє Pravda NEWS.


Для присутніх організатори підготували насичену програму: виставку картин із зображеннями учасниць проекту в хустках; виставку сучасних українських митців «Новорічний вернісаж» (живопис, графіка, кераміка); виступи відомих виконавців; welcome drink та солодощі; майстер-клас із вив‘язування хусток різних регіонів та ін.

За словами організатора заходу, президента Міжнародної корпорації «Зоряні мости» Жанни Тетьори, цей проект виник після того, як вона побачила флешмоб до Дня української хустки. І вона вирішила, що ці красиві жінки мають бути на картинах. Тож для початку всім учасницям проекту провели фотосесію, а вже потім ці світлини перенесли на полотно:

«Українські традиції передаються з поколінь у покоління разом з культурою, побутом та одягом. Один із таких знакових елементів – українська хустка, яку ми отримуємо від наших бабусь. З давніх-давен хустка для українців була символом прихильності, любові, вірності в коханні, прощання і скорботи та оберегом. Коли козаки вирушали у військовий похід, то кожна дівчина своєму нареченому дарувала вишиту шовком хустину на згадку та як символ вірності у коханні. Для сучасних українців хустка – насамперед символ стійкості та незламності духу, віри в перемогу нашої нації».

Жанна Тетьора додала, що презентація другої частини проекту «Хустка перемоги» запланована на 1 березня. У ній покажуть підбірку полотен, які вже матимуть сюжетність.

Співорганізатор заходу, голова Міжнародного Клубу Успішних Жінок Києва Лілія Олійник зазначила, що до проекту долучилися 20 учасниць:

«Ми поставили за мету показати не тільки красу української жінки, а й її силу. Це лише початок проекту. Далі плануємо продовжити його і в інших містах України, а також за кордоном».


Учасницею проекту стала громадська діячка, заслужена журналістка України 
Марина Кінах. Усі відвідувачі мали можливість побачити серед експозиції і її портрет в хустині:

«Із величезним задоволенням долучилася до цього мистецького благодійного проекту. Адже хустка – це символ української жіночності. Саме вона вирізняє нас із поміж інших народностей. Наразі ж такі заходи є необхідними, адже вони спрямовані на єдність українського народу. Ми маємо боротися, допомагати один одному, бо в нас є віра, надія, сила духу. Ми – незламні і це знає увесь світ».

Народна артистка України, Герой України Ніна Матвієнко теж є учасницею проекту. Її портрет із хустиною став родзинкою цього проекту:

«Із задоволенням відгукнулася на пропозицію Жанни Тетьори долучитися до цього проекту. Для мене українська хустка є чимось особливим, це не тільки символ української жіночності, а й оберіг.

Із давніх-давен дівчата віддавали свою намолену хустку хлопцям, аби вона захищала їх. Вони зав’язувати її на лівому зап’ясті або як пояс. Ось погляньте на портрети, які ж ці жінки всі красиві в хустках, як квітки».

Ніна Матвієнко розповіл і про історію своєї хустки, в якій прийшла на захід.

«Ця хустка із Канади. Мені її подарували ще в 1967 року. З того часу вона завжди зі мною. Оберігає мене. Думаю, колись передам її своїй доньці Тоні. Буде її оберегом».

До проекту долучилися українські жінки-берегині, які вірять у Перемогу воїнів-Героїв, що боронять нашу землю, і роблять все можливе для її прискорення, серед них: Ніна Матвієнко, Марина Кінах, Юлія Ярмоленко, Людмила Станіславенко, Тетяна Петракова, Леся Горова, Наталія Каплун, Жанна Тетьора, Лілія Олійник, Наталія Чабан, Анна Фесенко, Валентина Горбенко, Лідія Аллагірова, Олена Болотникова, Ірина Микитюк, Вікторія Вєннікова, Світлана Даценко-Дрижак, Марія Снитнікова.


Ведучою вечора була Ольга Вороніна, перший радіо-блогер України, ведуча Стильного Радіо «Перець ФМ» – Радіо №1 в Україні, золотий рекламний бренд-войс нашої країни.
Дрес кодом вечора стала українська хустка.










Відеорепортаж із цього заходу опублікуємо в наступному матеріалі на сайті ІА «Оперативна Україна інфо».

Читайте також: Ніна Матвієнко: «Тільки з Богом будемо перемагати ворога»

Валерій Харчишин: «Мої діти живуть у Варшаві, адже до нас «прилетіло» і в квартиру, і в будинок…»

Вийшов третій випуск проекту «Коли закінчиться війна» за участі екстрасенса Олександра Жаркова (відео)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Юрій Іванов 

Фото: Сергій Гук, Владислав Романець, Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *