Головна Сторінка » Київський художник Данило Ноздря взяв участь у Всеукраїнському мистецькому проекті «Згуртовані… Незламні…»

Київський художник Данило Ноздря взяв участь у Всеукраїнському мистецькому проекті «Згуртовані… Незламні…»

0

Сьогодні, 13 жовтня, у Києві в залах Центрального будинку художника відбулось урочисте відкриття Всеукраїнської виставки «Згуртовані… Незламні…». До неї долучився і київський художник Данило Ноздря.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

«Експозицію приурочили до Дня художника та 85-річчя заснування Національної спілки художників України (НСХУ). Це грандіозний культурно-мистецький проєкт, що демонструє різноманітний доробок сучасних українських митців. Таку акцію щорічно проводить НСХУ разом із Міністерством культури та інформаційної політики України»”, – зазначає голова НСХУ Костянтин Чернявський.

Данило Ноздря і Костянтин Чернявський.

На виставку відібрали понад 300 арт-робіт, котрі якнайповніше окреслюють творчість вітчизняних митців.

Серед них – і 14-річний киянин, художник-абстракціоніст Данило Ноздря. Не зважаючи на свій юний вік, Данило вже має чимало нагород всесвітнього ґатунку. Саме картина «Вибух на Червоній планеті», що демонструється на виставці, отримала Гран-прі на The Monaco International digital, art and painting competition у Монте-Карло.

Данило Ноздря «Вибух на Червоній планеті», 2021 рік, полотно, акрил, 40х60 см.

Свої думки стосовно експозиції висловив
голова Київської організації НСХУ Микола Кутняхов:

«Художники-українці не стоять осторонь від теми героїчного супротиву України у війні проти рашистів. Підтвердженням тому є Данилове полотно, представлене на даному показі. За допомогою неймовірнояскравих барв напрочуд талановитий юнак написав картину, сповнену гострого політичного сарказму. Перед нами – майбутні послідки герба країни-окупантки, нашої північноі сусідки. Конкретніше – те, що залишилося від нього після Перемоги України: два клапті від відірваних курячих, колись коронованих макітр і рештки подертого пірʼя. Ганебний кінець Червоної імперіі зла!».

Микола Кутняхов, Данило Ноздря і Віктор Бариба.

«Значна частина експозиції «Згуртовані… Незламні…» – це твори митців старшого і середнього поколінь, що поєднують непересічний талант із багаторічним досвідом та майстерністю. Проте широкомасштабні всеукраїнські виставки, на кшталт сьогоднішній, дають змогу простежувати поступову зміну поколінь художників, зростання молодих надій. І Данило Ноздря – поміж тих, кому належить творити прийдешню славу нашого мистецтва!», – розповідає начальниця Департаменту міжнародного розвитку виставкової діяльності НСХУ Ганна Ярова.

Ганна Ярова.

Виставка «Згуртовані… Незламні…» діятиме до 29 жовтня. Тут є можливість придбати перший Данилів персональний каталог «Альбом живописних робіт».

До речі, 20 картин Данила Ноздрі, обʼєднані назвою «Магічні печери України», протягом ще 10 днів можна побачити в київському Літературно-меморіальному музеї-квартирі Павла Тичини.

Також наразі Данилові полотна з циклу «Важкий шлях до Перемоги» («Київ», «Маріуполь», «Херсон», «Харків», «Дніпро», «Бахмут», «Миколаїв») демонструються в столичній арт-галереї «Візантія» в межах виставкового проекту «Козацька сила. Шлях до Перемоги», який є спільним зі славетним майстром батального живопису Андрієм Серебряковим.

Юний же абстракціоніст готується невдовзі надати свою нову картину на благочинний аукціон «Сонце у серці. Кіт і Пес» для підтримки тварин, які лишились безпритульними в наслідок рашистської агресії.

Читайте також: Український художник Данило Ноздря долучився до виставки в київській галереї «MODI»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *