Головна Сторінка » Картину українця Данила Ноздрі продемонстрували під час офіційного прийому Ukraine Official Thanksgiving Reception у США

Картину українця Данила Ноздрі продемонстрували під час офіційного прийому Ukraine Official Thanksgiving Reception у США

0

У Сполучених Штатах Америки в каліфорнійському Військовому меморіальному оперному театрі відбувся офіційний прийом Ukraine Official Thanksgiving Reception. Його влаштувало Генеральне консульство України у Сан-Франциско.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

На заході зібрались урядовці, політики, дипломати, представники ЗМІ та лідери бізнесу, наукових кіл та некомерційних організацій США.

У межах прийому присутні мали змогу оглянути виставку картин українських дітей-переможців Міжнародного художнього фестивалю МАЛЮЙ.UA, який щорічно влаштовує Асоціація з розвитку міжнародних відносин ADRUM, промоушн і продакшн компанія STUDIORAR під патронатом Міністерства культури та інформаційної політики України для розвитку мистецтва і зміцнення культурної дипломатії між Україною та іншими державами.

Президентка ADRUM Тетяна Колесніченко зазначає:

«Нині в тяжкі часи підступної війни рф проти України експозиціі художніх робіт юних українців засвідчують світу, що наш народ беззастережно вірить у Перемогу над ворогом».

Серед представлених у Каліфорнії картин знаходилось і полотно «Червона калина – Україна переможе!» талановитого 14-річного киянина Данила Ноздрі, втім уже добре відомого художника-абстракціоніста.

Данило Ноздря «Червона калина – Україна переможе!», 2022, полотно , акрил, 90х70 см.

«Ця робота була написана наприкінці 2022 року. Памʼятаю, як того дня йшов сніг, гриміли вибухи під час повітряної тривоги, а за вікном у садку мого київського будинку на калині багряніли китиці»,- розповідає Данило.

Протягом року «Червона калина» Данила Ноздрі дійсно стала надпопулярною. Вона отримала Першу премію на всесвітньому арт-конкурсі «Lorettо» у Відні (Австрія). Її демонстрували на десятках виставок в Україні (Київ, Вишгород, Рівне, Львів, Старий Самбір, Чернівці) та за кордоном (Японія, Південна Корея, Китай, Болгарія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія). До того ж, авторська варіація картини знаходиться в приватній колекції.

Визнана мистецтвознавиця Наталя Бондаренко наголошує:

«Впевнена, у Даниловоі «Червоної калини» – попереду великий шлях до мільйонів глядачів. Адже автору вдалось якнайточніше кольорописними засобами відобразити суть української народної пісні «Ой у лузі червона калина…», що стала символом Перемоги України над рашистськими загарбниками».

Наразі нове полотно Данила Ноздрі невдовзі візьме участь у виставці переможців МАЛЮЙ.UA, яка буду проходити з 17 грудня по 17 січня в Центральному парку культури і відпочинку міста Києва біля Арки Свободи українського народу.

Довідка:

Військовий меморіальний оперний театр» (англ. War Memorial Opera House) — оперний театр, розташований у місті Сан-Франциско, Каліфорнія, США. Є частиною Військового меморіалу та Центру виконавчих мистецтв Сан-Франциско. Відкритий у 1932 році.

У квітні 1945 року тут було проведено Сан-Франциську конференцію — першу асамблею щойно створеної  Організації Об’єднаних Націй.

Читайте також: Український художник Данило Ноздря долучився до благодійної акції на підтримку безпритульних тварин

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *