Головна Сторінка » Картина українського художника Данила Ноздрі експонувалась у Чорногорії до Всесвітнього дня біженців

Картина українського художника Данила Ноздрі експонувалась у Чорногорії до Всесвітнього дня біженців

0

Нещодавно до Всесвітнього дня біженців у Палаці Короля Ніколи (місто Бар, Чорногорія) проходила художня виставка картин українських дітей віком до 15 років, переможців VI Міжнародного Художнього Фестивалю МАЛЮЙ.UA. Експозиція організована Асоціацією розвитку міжнародних відносин ADRUM, промоційно-продюсерською компанією STUDIORAR за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Серед представлених робіт була і картина 13-річного київського художника-абстракціоніста Данила Ноздрі «Червона калина – Україна переможе!», що вже встигла отримати Перше місце на Міжнародному арт-конкурсі  «Lorettо» у Відні (Австрія).


«Данило ніби вибудовує міст через часи, створивши чи не найголовніший символ життя нашої нації. І робить це з усією пристрастю закоханого в мистецтво художника»,- вважає відома українська мистецтвознавця Наталя Бондаренко.
Наталя Бондаренко і Данило Ноздря

Полотно «Червона калина», витримане в мінімалістичній кольоровій гамі (темнобагряні ягоди, зібрані у пишні кетяги, і сіро- чорне хвилясте гілля на білому фоні), привернуло неабияку увагу гостей виставки, серед яких  були чорногорські діти, керівники муніципалітету Бара і МВС Чорногорії, представники Посольства України в Чорногорії та офісу Верховного комісара ООН у справах біженців, а також члени неурядових організацій, які займаються системою тимчасового захисту.

Президентка Асоціації розвитку міжнародних відносин ADRUM Тетяна Колесніченко, яка презентувала цю експозицію, зазначає:

«Присутніх напрочуд вразили роботи дітей-українців, котрі понад рік живуть під бомбардуванням, із відключеннями світла та води, переживають постійний стрес, втрачають рідних і близьких, але попри все продовжують вчитися, творити і непохитно вірити у Перемогу та радісне, мирне майбутнє».

За підсумками виставки у Барі, Данила Ноздрю (у числі інших юних митців з України) нагородили почесною «Відзнакою».

«Я вельми тішусь, адже можу через свої картини донести людям за кордоном, що є складовими душі українця і чому ми обовʼязково переможемо рашиську навалу», – розповідає Данило Ноздря.

До речі, зараз він готується надати власні роботи на благочинний аукціон, що відбудеться під час міжнародного заходу, який організовує ГО FENIX CHARITY, на підтримку сімей захисників Маріуполя.

Читайте також: Киянин Данило Ноздря став одним із переможців Міжнародного художнього фестивалю МАЛЮЙ.UA

 Київський художник Данило Ноздря виборов Гран-прі на Міжнародному арт-конкурсі в Монако

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *