Головна Сторінка » ВГОІ «Правозахисна спілка інвалідів» відвідала укриття у навчальних закладах Сарни, в яких проходить навчальний процес в офлайн (фото)

ВГОІ «Правозахисна спілка інвалідів» відвідала укриття у навчальних закладах Сарни, в яких проходить навчальний процес в офлайн (фото)

0

Днями голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» Олександр Вознюк із робочим візитом відвідав місто Сарни, що на Рівненщині. Зокрема, побував у ДНЗ комбінованого типу (ясла-садок) №8 “Веселка” та ліцеї №2, аби ознайомитися із організацією навчального процесу в умовах війни.

Про це повідомляє Pravda NEWS.


Керівники навчальних закладів провели екскурсії, ознайомили з досягненнями та викликами, які наразі їм принесла війна.

Голови ВГОІ «Правозахисна спілка інвалідів» Олександр Вознюк каже, що керівники цих освітніх закладів створили необхідні умови для навчально-виховного процесу в умовах війни, а саме облаштували усім необхідним приміщення для укриття під час повітряної тривоги:

«Хоч і є певні труднощі, проте малеча все ж таки тепер може навчатися станціонарно. І це дуже важливо, оскільки живе спілкування з однолітками та вчителями не можна стовідсотково замінити ніякимими онлайн-технологіями. І якими б вони не були сучасними, аде не дають тієї якості знань та розвитку, як при класичній освіті».

За словами керівників навчальних закладів, до процесу облаштування укриттів долучилися: місцева влада, яка надала фінансову допомогу, а також самі батьки дітей. Вони допомагали робити косметичний ремонт, приносили якісь матеріали, фарби тощо.

Наприклад, у дитячому садочку укриття завершили повністю. І воно наразі є дуже привабливим та комфортним.





А ось у ліцеї освоїли лише частину підвальних приміщень.


Найближчим часом планують продовжити ремонтні роботи у тих кімнатах, які поки ще пустують і чекають своєї черги. Можливо, навіть деякі приміщення  слугуватимуть у якості класних кімнат та інших потреб у навчально-виховному процесі, аби під час тривоги не доводилося його переривати.

Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів продовжить подібні робочі візити навчальними закладами України, щоб мати розуміння щодо безпеки учнів.

Читайте також: У Києві запустили нову Медіашколу та розпочали набір на навчання

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *