Головна Сторінка » Із полону звільнили 215 захисників України: росії віддали Медведчука

Із полону звільнили 215 захисників України: росії віддали Медведчука

0

Учора, 21 вересня, Україні вдалося звільнити з російського полону 215 людей, серед яких 108 бійців «Азову», зокрема 5 командирів з «Азовсталі». У межах обміну росії передали Віктора Медведчука та 55 окупантів.

Про обмін в ефірі телемарафону Президенту України Володимиру Зеленському доповів глава його Офісу Андрій Єрмак, повідомляє Pravda NEWS.

«Нам вдалося визволити 215 з російського полону наших людей, серед яких 124 офіцери. Це найпотужніший результат, який ми досягли від початку повномасштабного вторгнення росії», — сказав Єрмак.

Він зазначив, що серед звільнених військових — 108 бійців полку «Азов».

Як уточнив глава ОП, 200 українських військових обміняли на кума путіна Віктора Медведчука, який «вже дав усі можливі покази слідству». А 5 командирів з «Азовсталі» обміняли на 55 російських полонених, які «не мають для нас жодного інтересу».

Єрмак також повідомив, що п’ятеро звільнених з полону командирів зараз перебувають в Туреччині під гарантіями захисту та безпеки президента Реджепа Ердогана. Володимир Зеленський зазначив, що вони залишаться в Туреччині до кінця війни.

Також серед звільнених — 10 іноземців, які воювали за Україну, і яким погрожували стратою. Це зокрема представники США, Великої Британії, Хорватії та Швеції. Вони вже перебувають в Саудівській Аравії, місті Ер-Ріяд.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими оприлюднив повний список звільнених захисників.

Зокрема, додому повернулася Катерина Поліщук («Пташка») — парамедикиня-доброволиця Нацгвардії, яка своїм співом підтримувала бойовий дух оборонців «Азовсталі», а також Мар’яна Мамонова — 30-річна військова лікарка, яка перебуває на останніх місяцях вагітності.

Єрмак доповів, що Денис Прокопенко «Редіс», Сергій Волинський «Волина», Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко — командири з «Азовсталі» — вже перебувають у безпеці.

Перед цим в мережі почали з’являтися фотографії деяких захисників Маріуполя і повідомлення про черговий обмін. Зокрема звільнили голову патрульної поліції Маріуполя Михайла Вершиніна, який боронив «Азовсталь», та низку інших захисників міста.

«Суспільне» з посиланням на свого кореспондента писало, що обмін відбувся в Чернігівській області.

Президент відзначив, що в Україні були готові повернути хоча б одного захисника на Медведчука, а вдалося повернути аж 200.

За словами в.о. голови СБУ Василя Малюка, з початку повномасштабного вторгнення РФ загалом вдалося повернути з полону 802 бранців.

Читайте також: 14 українських захисників повернулися з російського полону

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *