Головна Сторінка » В ОП розповіли про подальшу долю звільнених командирів з «Азовсталі»

В ОП розповіли про подальшу долю звільнених командирів з «Азовсталі»

0

Очільники МВС України Денис Монастирський та ГУР Міноборони Кирило Буданов перевірили умови проживання п’ятьох командирів гарнізону Маріуполь у Туреччині.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Так, в ОП розповіли про подальшу долю звільнених командирів з «Азовсталі». Це – Сергій Волинський, Святослав Паламар, Денис Прокопенко, Олег Хоменко, Денис Шлег.

Зокрема, про умови їхнього перебування у Туреччині повідомив очільник ГУР Міноборони України Кирило Буданов:

«Щодо термінів: вони будуть там певний проміжок часу. Саме в такому формулюванні. Щодо всього іншого — зачекайте певний час, і обов’язково ці люди з’являться в публічному просторі».

Він також розповів, що особисто переконався в умовах перебування українських військових. Вони проживають наразі у Туреччині у приватному будинку.

«Це ніяка не в’язниця, не яма, як хтось собі, можливо, уявляє. Це досить комфортне місце проживання, а не перебування», — очільник ГУР.

Крім того, днями відбулася розмова Президента України Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Ердогана. Це особиста домовленість, особисті гарантії, — зазначив голова Офісу президента України Андрій Єрмак, ситуація зі звільненими командирами на контролі.

«Хочу ще раз наголосити: за особистої участі Ердогана у тому, що сталося, і в тому, що він дав ці гарантії безпеки, безпечного перебування наших громадян на території Туреччини. Тому це все на найвищому рівні. І весь цей час я спілкуюся з радником Ердогана. Ми з Будановим практично щотижня спілкуємося з керівником турецької розвідки. Усе на контролі», — зазначив Єрмак.

Читайте також: Із полону звільнили 215 захисників України: росії віддали Медведчука

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *