Головна Сторінка » Багатодітна родина із Київщини отримала трьохкімнатний будинок у межах проекту «Вулиця серця» (фото)

Багатодітна родина із Київщини отримала трьохкімнатний будинок у межах проекту «Вулиця серця» (фото)

0

У селі Мощуни Вишгородського району, що на Київщині, звели перший будинок у межах проекту «Вулиця серця». Днями відбулося і урочисте вручення ключів від цієї нової сучасної та затишної оселі для родини Світлани Дорошенко. До події долучилися благодійники та зірки.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Неймовірно сильна жінка Світлана, яка в 10 років втратила матір, самотужки будувала своє життя, а у березні 2022 року через війну ця сімʼя, маючи двох маленьких донечок, втратила родинну опору – єдине житло. А вже восени того ж року отримали надію від Благодійного фонду «Natalia Kovalenko Foundation» на новий будинок. І ось мрія втілилась у життя.

У Мощун до родини в гості приїхали благодійники, меценати та зірки, щоб урочисто передати ключі від нового будинку та подарунки.

Серед гостей були телеведуча Надія Матвєєва, український співак та волонтер Валерій Харчишин, благодійний діяч Марина Кінах, засновниця фонду «Natalia Kovalenko Foundation» Наталія Коваленко, забудовник, співзасновник та керівник компанії «Баліфо» Ібрагім Баладжаєв, директор фонду «Діти Дітям» Наталія Кісєльова , благодійниця Наталія Бобровникова, начальник Гостомельської селищної військової адміністрації Сергій Смаль, староста Мощуна Вадим Жердецький та інші.


«Спільні добрі справи з Наталею Коваленко ми почали робити ще з літа 2022 року. Відбулось кілька благодійних виступів та аукціонів, на яких збирали гроші для відбудови житла родинам Мощуна. Важливо, що родина отримує постійне якісне житло. Хочеться розголосу цього проекту, щоб долучались нові і нові благодійники та була можливість далі будувати «Вулицю серця», – зазначив фронтмен гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин.

Проєкт «Вулиця серця» створили за ініціативи Міжнародного Благодійного фонду «Відбудуємо разом» та Благодійного фонду «Natalia Kovalenko Foundation» та при підтримці Гостомельської селищної військової адміністрації Бучанського району.

Ідея проєкту – надавати постійне житло, а саме повнофункціональні каркасні будинки великої площі та високої якості якомога більшій кількості сімей Київської області, оселі яких було зруйновано вщент.

Збір коштів на будівництво відбувся за підтримки українських медійних лідерів, відомих людей, справжніх патріотів України, завдяки аукціонам і донатам. Серед яких Олександр Усик, Андрій П’ятов, Ольга Сумська, Геннадій Попенко та інші. Завдяки ним, двоє донечок Світлани Дорошенко, які вже бачили війну на власні очі та третя малеча, на яку зараз чекає родина, будуть жити в гідних умовах, у своєму власному будинку на рідній землі!

Втілила мрії родини в реальність висококваліфікована команда будівельної компанії «Баліфо» під керівництвом директора компанії Ібрагіма Баладжаєва. Будинок із високими стелями, який має багато простору та світла, побудовано за інноваційними та сучасними технологіями будівництва каркасних будинків та енергозберігаючих технологій.


Маленькі сестри Ніна та Поліна грали з гостями, жваво спілкувались, раділи подарункам, а на знак подяки заспівали «Ой у лузі червона калина» та подарували кожному гостю жовто-блакитні серця, які зробили своїми руками.


Вагітна мама пригощала гостей власноруч вирощеними овочами та фруктами, показувала свій квітник.

До речі, саме під час урочистої церемонії передачі ключів від будинку мама Світлана відповіла на питання журналістів та розкрила секрет, що родина чекає на хлопчика Андрійка! Це викликало чимало емоцій у гостей та бурхливі оплески.


«Я, як мати, розумію наскільки важливо не втрачати час для виховання дітей. Саме тому ми обрали за мету допомогу родинам, які з дітьми. Щоб вони мали змогу рости, вчитись та розвиватись і жити життя зараз. Наш Фонд разом із друзями ставить за мету допомогти родинам з дітками, щоб вони могли жити у своєму будинку і якнайскоріше стерти з пам’яті сліди війни. Я вдячна кожному, хто долучається до наших аукціонів та зборів. Ви можете бачити кожен крок і результат – нові будинки для родин
»,- емоційно поділилась Наталя Коваленко.

Також вона додала, що це тільки початок та дуже промовистий приклад. Тож і надалі усі мають обʼєднуватись, допомагати та надавати якісну, професійну допомогу в будівництві житла для постраждалих українців!

Відеорепортаж із цієї події опублікуємо у наступних матеріалах на сайті ІА «Оперативна Україна інфо».

Читайте також: Михайло Грицкан і Катерина Бужинська виступили з благодійним концертом у Києві та провели патріотичний флеш-моб (фото, відео)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *