Головна Сторінка » Авіакатастрофа у Броварах: ким були загиблі керівники МВС

Авіакатастрофа у Броварах: ким були загиблі керівники МВС

0

Сьогодні, 18 січня, внаслідок авіакатастрофи у Броварах, що на Київщині, крім інших, загинуло керівництво МВС.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Денис Монастирський. Він родом із Хмельницького. Міністерство внутрішніх справ очолив із липня 2021 року, перейшовши з посади голови правоохоронного комітету Верховної Ради.

Свою трудову діяльність почав із посади юрисконсульта на «Хмельницькому заводі ковальсько-пресового устаткування «Пригма-Пресс». Потім працював помічником-консультантом народного депутата, до 2016 року викладав у Хмельницькому університеті управління та права й очолював відділ з питань законотворчості та наукових експертиз.

Під час реструктуризації органів прокуратури у 2015-2016 роках Монастирський брав участь в обранні керівного складу місцевих прокуратур, формуванні Державного бюро розслідувань.

Із 2019 до 2021 року Денис працював народним депутатом від партії «Слуга Народу». Після того як Арсен Аваков залишив посаду голови МВС, кандидатуру Монастирського на цю посаду запропонували саме у «Слузі Народу», через що виникали побоювання про контроль Офісу президента над МВС.

У 42-річного загиблого міністра залишилися дружина Жанна Монастирська та двоє синів.

Євгеній Єнін. Він родом із Дніпропетровська, здобув освіту в Національній академії Служби безпеки України та Українському державному університеті фінансів та міжнародної торгівлі.

Упродовж 2005-2016 років працював на різних посадах у дипломатичній службі: посольствах України в Молдові та Італії, відділах МЗС країн Південно-Східної Азії та Океанії, Далекого Сходу, Південної Європи, Балкан та Південного Кавказу та навіть Сектору з питань придністровського врегулювання МЗС. 2016 року Єнін став заступником генпрокурора України, але звільнився 2019-го. Вже наступного року він отримав посаду заступника міністра закордонних справ України, а ще за рік — першого заступника глави МВС. Загалом пропрацював на державній службі 23 роки. Має орден «За мужність» ІІІ ступеня та орден «За заслуги» ІІІ ступеня. Одружений, має двох дітей.

Юрій Лубкович. Про державного секретаря МВС відомо не багато. Він народився 31 травня 1989 року в місті Тернопіль, закінчив Тернопільський національний економічний університет за спеціальністю «менеджмент зовнішньоекономічної діяльності».

Протягом 10 років обіймав посади державної служби: на керівних посадах в обласній державній адміністрації, Секретаріаті Кабінету Міністрів України та Апараті Верховної Ради України.

Він проходив спеціальні навчальні курси державних управлінців у Секретаріаті уряду Канади та Наньянському технологічному університеті Сінгапуру. Державним секретарем Міністерства внутрішніх справ України його призначили 2021 року.

Читайте також: Унаслідок авіакатастрофи у Броварах загинули 16 людей, з яких 2 дітей

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *