Головна Сторінка » Майстриня з Вінниці виготовляє глиняні ікони на фронт

Майстриня з Вінниці виготовляє глиняні ікони на фронт

0

Майже дві тисячі глиняних ікон-оберегів виготовила вінницька майстриня Вікторія Ніколаєва для воїнів на передову. Жінка вкладає в ікони всю душу і щиро вірить, що вони рятують життя.

Про це повідомляє Pravda NEWS з посиланням на «Ранок Вдома».

Вікторія Ніколаєва давно вивчає історію української кераміки, використовує нові техніки, розпис і постійно вдосконалює свої знання. Спершу майстриня працювала вдома на кухні. Згодом обладнала творчий куточок, де створює посуд, ікони, предмети декору та багато іншого.

Коли росія розпочала повномасштабне вторгнення, керамістка почала виготовляти маленькі ікони для воїнів – їх називає оберегами:

«Виготовляю обереги маленьких розмірів, щоб бійці могли носити їх у кишені. Спочатку я працювала самостійно. З часом долучилися небайдужі й кількість виготовлених оберегів збільшилась вдвічі. Дівчата-волонтерки приходили на арттерапію, а вийшло так, що ми, замість чашок і предметів декору, почали створювати іконки».

Процес творення досить складний. З глиняного листя спеціальною формою жінка вирізає шматочки глини, а вже на них наносить силіконовим шаблоном образи святих. Коли образ перенесений, наносить фарбу. На звороті кожної ікони майстриня робить напис «Я молюся за тебе, повертайся живим».

Читайте також: Дев’ятирічна донька захисника України з Вінниччини зібрала кошти на дрон та автівку для розвідників

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *