Головна Сторінка » Олексій Арестович написав заяву про відставку

Олексій Арестович написав заяву про відставку

0

Сьогодні, 17 січня, позаштатний радник ОП Олексій Арестович написав заяву про відставку з посади.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Фото з відповідною заявою Олексій Арестович оприлюднив у соцмережі.

Зазначимо, 14 січня в інтерв’ю з Марком Фейгіним радник висловив гіпотезу, нібито смертельні руйнування будинку у Дніпрі під час ракетної атаки російських військ сталися через збиття ракети окупантів силами ППО України.

«Її збили, вона (ракета — ред.) впала на під’їзд. Вона підірвалася, коли впала. Крім того, там проблема з їдким димом. Це правильна ознака Х-22, тому що вона заправляється вкрай токсичним паливом. Можна припустити, що токсичне паливо стало додатковим елементом ураження», — сказав Олексій Арестович.

Ці слова одразу ж почали поширювати російські пропагандисти, попри те, що позиція політика не є офіційною позицією України. Після цього з офіційним роз’ясненням довелося виступити Командуванню Повітряних сил ЗСУ. Там зазначили, що в багатоповерхівку у Дніпрі влучила одна з ракет Х-22, запущена з району Курської області, а в ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати такий тип ракет.

У відповідь Олексій Арестович пояснив, що говорив стомленим, але згодом «відкликав своє вибачення»: «Спасибі добрим людям, розбудили й порекомендували прослухати моє ж повідомлення в ефірі у Фейгіна… Я чітко говорю двічі: “судячи з усього” і “ще розбиратися і розбиратися”».

Після цього народні депутати у Верховній Раді збирали підписи з вимогою звільнити Арестовича з ОП. Крім того, до голови СБУ скерували депутатське звернення щодо заяви “головного заспокійливого країни”.

Читайте також: Олексій Арестович спростував інформацію про підготовку «штурму Києва» (відео)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *