Головна Сторінка » Як вибрати робота-пилососа?

Робот-пилосос — агрегат, призначений для прибирання приміщень без або з мінімальною участю людини. Він обладнаний колесами та датчиками, що дозволяють йому переміщатися по приміщенню, об’їжджати перешкоди та збирати сміття у внутрішній контейнер. У залежності від моделі він може мати й інші функції, які слід враховувати під час вибору. Про те, на що ще варто звернути увагу та як правильно підібрати обладнання, читайте далі.

За якими характеристиками вибирати робот-пилосос?

Роботи-пилососи — складні пристрої з багатьма функціями, тому правильний вибір серед них потребує відповіді на питання, для чого саме вам потрібен той чи інший:

– для сухого прибирання або миття підлоги — залежить набір функцій;
– де саме він буде працювати (дім або квартира) — визначає кількість приладів;
– чи багато меблів в цих приміщеннях — залежить вибір датчиків;
– яка їх площа — визначає тип акумулятора.

Найголовніше з них — перше, адже наявність функції вологого прибирання суттєво підвищує вартість обладнання. Щодо акумуляторів, то вони бувають на основі нікелю або літію. Перший варіант дешевше, але й період його роботи коротше — від шести до дванадцяти місяців. В ідеалі одного заряду має вистачати на одне прибирання, тому треба вирахувати площу приміщення, яку робот буде прибирати, та дізнатися, скільки заряду треба на 1 кв. м.

Розмір робота-пилососа

Компактний пристрій краще маневрує в просторі та здатний прибирати пил та бруд в кутах. В той же час великий має більш потужний двигун, ємний акумулятор і великий контейнер для пилу. Для того щоб визначитися з габаритами, треба виміряти висоту меблів (особливо — ліжка) та вибрати модель відповідної висоти.

Потужність

В залежності від моделі потужність всмоктування агрегата варіюється в діапазоні від 1 000 Па до 4 000 Па. Першого показника досить для щоденного сухого прибирання. Але якщо в квартирі або будинку мешкають хатні тварини, то найкращим рішенням стануть потужні моделі.

Об’єм контейнера для пилу

Якщо квартира невелика, буде достатньо контейнера, здатного вмістити в себе 250 мл. Але якщо приміщень багато і вони просторі, об’єм повинен сягати 500 мл.

Вартість

Цей показник залежить від цілої низки параметрів, починаючи з виробника та цінової категорії, в якій він працює, та закінчуючи набором функцій, потужністю та типом датчиків.

Розмір і потужність бази

Компактні док-станції актуальні для невеликих квартир, але від їх потужності залежить швидкість заряджання пилососів. Нормою вважається 5‒6 годин зарядки до повної готовності до роботи.

Наявність бампера та «стрибучість»

Перший виготовляють з гуми та розташовують по периметру. Він необхідний для того, щоб виключити пошкодження пилососа під час прибирання, адже час від часу останній буде врізатися в меблі та кути. «Стрибучість» — це здатність долати висоту хоча б в 15 мм.

Якісні роботи-пилососи з гарантією від виробника та швидкою доставкою можна придбати в національній мережі магазинів «ЖЖУК». Звертайтеся на гарячу лінію (0 800 202-848), сайт (https://zhuk.ua) або в Telegram (https://t.me/zhuk_ua).

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *