Головна Сторінка » Вадим Олійник: «У перші дні війни був волонтером-вантажником»

Вадим Олійник: «У перші дні війни був волонтером-вантажником»

0

Український співак Вадим Олійник розповів в ексклюзивному інтерв’ю«Оперативній Україні інфо» та  Pravda NEWS про благодійні концерти і футбольні матчі, волонтерську діяльність, нові авторські композиції та прем’єру кліпу на пісню «Половина».

Зустріч проходила в Києві в ТЦ «Глобус»під час  благодійної виставки «Світ навколо мене», яка об’єднала сотні дітей з різних куточків нашої країни.

Директор, головний редактор ІА «Оперативна Україна інфо» Юрій ІВАНОВта український співак Вадим ОЛІЙНИК.

– Ви постійно берете участь у різних благодійних заходах. Розкажіть про це.

– До благодійних заходів долучався і до війни. Її, до речі, застав у Києві, але потім переїхав в Чернівці, тому що сам родом з Чернівецької області. І там три місяці працював у волонтерському штабі захисту. Допомагали як артисти різними способами. Співав на заходах, аби зібрати кошти для переселенців. Завжди готовий допомогти.

– Наскільки я знаю, в Чернівцях Ви не просто співали, а й були звичайним волонтером.

– Так. У перші дні війни був волонтером-вантажником. Бо що саме робили волонтери? Приїжджала провізія різна – це їжа, амуніція військова, медицина – і ми це все перепаковували та відправляли в прифронтові міста, які найбільш постраждали. Ну і також були індивідуальні замовлення. Мені писали в Інстаграм, що допоможи там… Оце таке. Три місяці я працював, чим міг, тим і допомагав.

 

– Ви пишете самі пісні?

– Можна сказати, що щось сам, щось мені допомагають. Ну це така творча колаборація. Має бути завжди не одна людина, яка працює над піснею, а ще кілька. Навіть, якщо в тебе є жінка, вона теж тобі допомагає.

– Десь якесь слово підказує…

– Так, звучання як краще. Тому, дійсно, в мене є мої знайомі люди з шоу-бізнесу автори, які мені теж можуть допомогти, підказати, може ми разом можемо записати. Але остання інстанція – це звичайно я. Тобто все формулюю вже.

– За час війни народилися якісь нові пісні?

– Так. Напевно що для всіх артистів оце 24 лютого стало новою історією, та не тільки для артистів, а й для всіх людей, для всіх українців. Перший місяць війни навіть у принципі не до співу було. Але згодом зрозумів, що маю робити свою справу. Я тоді подумав, що треба знайти якусь пісню, яку б хотів заспівати. Але не було в мене тої наснаги. Знаєте, в Телеграмі дивишся, читаєш новини і не до того…

– Це Ви про пісню Пономарьова?

– Так, так, про пісню Пономарьова, просто я плавно так підходжу, розказую про те…

– Я готувався, правда, до інтерв’ю.

– Дійсно, тоді згадав про пісню Пономарьова «Чомусь так гірко плакала вона», яка завжди для мене така потужна була. Тож вирішив зробити власну інтерпретацію, дати їй нове звучання. «Чомусь так гірко плакала вона» і не приходила весна – саме це ж про Україну.

– Так це насправді і звучить. Я думаю, що пісня вдалася і люди її оцінили.

– Дякую.

– Крім цієї пісні, якісь власні нові є?

– Так. Ось уже днями можна сказати….

– Тобто про це ще ніхто не знає?

– Ні, знає. Я анонсував це в своїх соцмережах, що ось днями вийде нова моя пісня, яка називається «Половина». Це вже пісня про почуття, про відносини, про те, що кожна людина знайде себе. Це такі життєві речі, така ностальгія, коли люди розходяться. І він йде по дорозі і каже: «Чого так вийшло?». (Починає співати)

– Класна, «заходе» в душу.

– Дякую. Розумієте, в пісні остання фраза така, що «половина не я, половина не ти», тобто це, коли разом – ми сила. А коли розходимося, вже якось воно не так. Тобто така філософська штука, ну ось побачимо. Я надіюся, що всім сподобається.

– Хотів повернутися до вашої колишньої творчості, до дуету з Дантесом. Ви спілкуєтеся чи ні?

– Чесно кажучи, останній раз ми спілкувалися, коли був на «Лізі сміху» разом з командою «В активному пошуку», то тренером там був Володимир Дантес. Я рахую, що дуже класна в нас вийшла така колаборація. І тоді цей виступ був вдалим. А після цього ми не спілкувалися.

– І за час війни?

– Ні.

– У майбутньому не думали, щоб записати якийсь дует знову разом?

– Знаєте, я вважаю, що, по-перше, ніколи не кажи «ні», а по-друге, все залежить від пісні, від може якогось такого творчого бажання людей.

– Воно має само прийти, правильно?

– І я знаю, дуже часто так буває в артистів, що такий випадок раз і ось склалося. Не знаю, може таке буде, а може й не буде. Зараз важко сказати.

– Життя покаже, так?

– Життя покаже. Якщо говорити про зараз, про теперішній час, то в планах немає.

– Наскільки я знаю, крім співу, волонтерської діяльності, Ви ще заядлий спортсмен – граєте в футбол.

– Так, звичайно в футбол я граю. Граємо в ФК «Маестро». Чесно кажучи, я вже 12 років у цій команді. Можна сказати, що після Фоззі і Олександра Педана, я капітан. І ми теж волонтеримо. У нас ще з від початку «Майдану» був великий благодійний тур під назвою, здається, «З Україною в серці». Ми їздили, збирали гроші на нашу армію. І коли почалася війна, то вже теж у нас були матчі. Ми трішечки граємося в професіоналів. У нас є тренер, у нас був Василь Катиш, гравець київського «Динамо» і Едуард Цихмийструк, і Леоненко – потужна компанія. Тому, дійсно, тренуємося, граємо. Спорт – це завжди просто супер.

– Зараз благодійні матчі якісь відбуваються чи ні?

– Так, були матчі, але це не ФК «Маестро», це просто команда зірок футболу проти команди зірок шоу-бізнесу. Ми грали в Ужгороді і десь зібрали 1 млн 300 тисяч гривень, якщо не помиляюся. І купили вантажівки на армію, 5 чи 6 автомобілів.

– Ви знаєте, це чимала сума, це гарна допомога.

– Так. І, дійсно, був дуже гарний захід. Я ще раз вдячний всім організаторам. А потім був теж матч у Вінниці. Там теж ми зібрали чималу суму.

– І наостанок Ваші побажання читачам і глядачам «Оперативної України інфо».

– Я бажаю всім читачам і глядачам «Оперативної України інфо» мирного неба над головою. І ми віримо, що мир цей буде вже скоро. Вірте в наші ЗСУ, підтримуйте ЗСУ! І хай буде любов і щастя в нас в Україні! Дякую.

– А я Вам дякую за чудове інтерв’ю. Слава Україні!

– Героям Слава! Дякую!

Дивіться також відеоверсію інтерв’ю:

Читайте також: ВИЙШОВ ПЕРШИЙ ВИПУСК ПРОГРАМИ «КОЛИ ЗАКІНЧИТЬСЯ ВІЙНА?» (відео)

Вийшов другий випуск проекту «Коли закінчиться війна?» з українською Жанною Дарк (відео)

Вийшов третій випуск проекту «Коли закінчиться війна» за участі екстрасенса Олександра Жаркова (відео)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Спілкувався Юрій ІВАНОВ

Фото і відео: Анатолій ШАРАЄВСЬКИЙ

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *