Головна Сторінка » У Києві відкрилась виставка картин Данила Ноздрі «Зимовий сад. Україна переможе!»

У Києві відкрилась виставка картин Данила Ноздрі «Зимовий сад. Україна переможе!»

0

Сьогодні, 31 січня, у київському Музеї Павла Тичини відкрилась IX персональна виставка картин українського художника-абстракціоніста Данила Ноздрі «Зимовий сад. Україна переможе!».

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Темою експозиції стала назва його нової роботи «Зимовий сад. Україна переможе!», написана напередодні.

Наразі Данило Ноздря – вже добре знаний в Україні та Світі 14-річний київський художник. Він постійно надає свої картини на благочинні аукціони на підтримку ЗСУ, влаштовує покази своїх робіт у військових шпиталях, а його картина «Важкий шлях до Перемоги. Бахмут» висить у кабінеті генерала Валерія Залужного.

Зала Музею Павла Тичини обрана невипадково, адже Данило – нащадок Серафими Морачевської, першої вчительки поета.

Серед представлених на виставці робіт – полотна, повʼязані з зимовою тематикою, створені протягом 2021-24 рр.. Особливе місце посідає картина «Червона калина», що отримала І Премію на Міжнародному арт-конкурсі у Відні (Австрія). Ця робота експонувалася в десятках музеїв України (у Києві, Львові, Рівному, Чернівцях тощо) та закордоном (Південна Корея, Японія, Китай, Албанія, Чорногорія, Північна Македонія, Болгарія).

Данило Ноздря «Червона калина», 2023, полотно, акрил, 90х70 см.

Останньою виставковою локацією «став Військовий меморіальний оперний театр у Сан-Франциско (США), де проходив Ukraine Official Thanksgiving Reception, організований Генеральним консульством України за підтримки Фонду Першої леді України Олени Зеленської.

Серед почесних гостей заходу були представники дипломатичних установ, відомі українські художники, артисти, письменники, мистецтвознавці, керівники мистецьких установ, громадські діячі.

«Данило Ноздря – справжній талант, яким може гордитись Україна. Слідкую за ним кілька років. Приємно зазначити, що професійна майстерність цього молодого митця зростає від виставки до виставки. Сьогоднішня – підтвердження тому. Справжнє буйство кольорів, патріотичні емоції, чуттєві композиції!»,- розповідає всесвітньовідомий художник-баталіст Андрій Серебряков.

Андрій Серебряков і Данило Ноздря.

До речі, кияни та гості столиці можуть оглянути виставку «Зимовий сад. Україна переможе!» до 11 лютого за адресою: м.Київ, вул. Терещенківська, 5.

Читайте також: Український художник Данило Ноздря долучився до благодійної акції на підтримку безпритульних тварин

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *