Головна Сторінка » У Києві відкрилась виставка художника Данила Ноздрі «Всесвіт. Перемога України»

У Києві відкрилась виставка художника Данила Ноздрі «Всесвіт. Перемога України»

0

Сьогодні, 3 листопада, у Києві на Печерську в бібліотеці, що за адресою: вул. Генерала Алмазова, 14, відкрилась 8-ма персональна виставка українського художника-абстракціоніста Данила Ноздрі «Всесвіт. Перемога України».

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Не зважаючи на юний вік, Данило – вже добре відомий живописець в Україні та за кордоном, переможець багатьох Міжнародних конкурсів (у Парижі, Лондоні, Мілані, Осло, Валенсії, Монте-Карло, тощо). В його творчому доробку – більше 250 робіт, біля 20 персональних (великих та експрес- ) виставок, участь у загальних виставках в Україні, Японії, Китаї, Південній Кореї, Болгарії, Чорногорії, Албанії, Швейцарії, Північній Македонії.

Експозиція «Всесвіт. Перемога України» організована за підтримки відділу культури Печерської районної в м. Києві державної адміністрації (начальник відділу – Діана Маринич) та працівників Централізованої бібліотечної системи Печерського району м.Києва (директор – Олена Чулаєвська).

Куратор виставки, завідувач бібліотекою Іван Карпенко розповідає:

«Ми продовжуємо знайомити мешканців із творчістю вітчизняних митців і раді, що натепер у приміщенні нашого закладу відбувається така чудова арт-подія. Адже Данило народився і живе на Печерську. Тут понад 100 років тому мешкали його пращури – знаний київський художник-реставратор Федір Ходаков та Наталя Морачевська, волонтерка часів Першої Світової війни. Тож запрошуємо користувачів бібліотеки, гостей та всіх небайдужих до мистецтва – оглянути виставлені полотна вкрай талановитого юного печерянина!».

І. Ходаков і Н.Морачевська з дітьми. Київ. 1914 рік.

Виставка «Всесвіт. Перемога України» складається з двох частин. У першому залі бібліотеки знаходяться Данилові полотна, присвячені космічній тематиці. Серед них – вельми яскравий «Космічний дощ», написаний здебільше в блакитно-жовтій гамі – кольорах Прапора України. А в іншому залі – роботи з циклу «Україна. Важкий шлях до Перемоги», поміж яких – і авторська варіація картини «Бахмут», що висить у кабінеті генерала Валерія Залужного.

Данило Ноздря «Космічний дощ», 2023 р., полотно, акрил, 70х90 см.

Кожна з представлених картин – напрочуд емоційна. За словами визнаної української мистецтвознавиці Майї Чумак, «Данило Ноздря є  живописцем, що з непідробною унікальністю обрав основним засобом своїх робіт – колір. Колір – як вияв різноманіття і глибини світу! Колір – як прояв власного сприйняття довкружжя!  Справді, цей високообдарований юнак – гідний послідовник ідей геніального киянина Казиміра Малевича».

Натомість Данило Ноздря подарував бібліотеці свій нещодавно надрукований каталог «Альбом живописних робіт».

А зараз художник готує нову експрес-виставку, приурочену до Дня працівників культури України та Міжнародного дня проти фашизму. Творчий захід планують провести в Музеї Шолом-Алейхема (м.Київ, Велика Васильківська, 5А).

Читайте також: Київський художник Данило Ноздря взяв участь у Всеукраїнському мистецькому проекті «Згуртовані… Незламні…»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *