Головна Сторінка » У Києві відбувся благодійний творчий вечір поета, голови профспілки працівників держустанов України Юрія Піжука (фото)

У Києві відбувся благодійний творчий вечір поета, голови профспілки працівників держустанов України Юрія Піжука (фото)

0

Днями в Києві у Жовтневому Палаці відбувся благодійний творчий вечір поета, голови профспілки працівників держустанов України Юрія Піжука за участі відомих українських артистів. Його організувала концертна агенція «Садиба Мьюзік».

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Ведучими вечора стали директор музичної агенції «Садиба Мьюзік» Ірина Коваленкота Народний артист України Анатолій Гнатюк.

На початку заходу на великому екрані продемонстрували фільм «Творчими дорогами», в якому йшлося про творче становлення поета Юрія Піжука.

До заходу долучилися такі українські арстисти: Ольга Сумська, Віталій Борисюк, Ауріка Ротару, Наталія Фаліон, Анатолій Гнатюк, Микола Янченко, Петро Чорний, Ніна Мирвода, Таня Дяченко та ін.

Зі сцени Ірина Коваленко зазначила, що світ поезії Юрія Піжука багатогранний і неповторний – у ньому все: почуття і філософія, любов і смуток, батьки і діти, війна і Батьківщина. На його вірші написано вже багато пісень, а ще багато не написано, але буде написано – в цьому впевнені:

«Маючи більше 1,5 тисячі поезій і вже 3 книги, одна з яких вийшла напередодні його 55-річного ювілею, вважаємо, що таку творчість люди повинні знати і чути, бо все це є внеском у розбудову української культури».

Також ведучий Анатолій Гнатюк підкреслив, що поезія Юрія Піжука зачіпає за найтонші струни душі, надихає і бентежить, вселяє віру і надію:

«Юрій Миколайович – комунікабельна, цікава, талановита, багатогранна особистість. Народився в місті Могилів-Подільський, що на Вінничині. Має три вищі освіти (історик, економіст та державний управлінець). Працював у різних органах управлінської системи. У 2018 році Юрій Піжук нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Має дружину Наталю, доньку Анну та синів Олександра і Романа. І всі вони є найбільшим джерелом його творчості та натхнення. Говорити про цю людину можна довго і багато. Шлях його до сцени непростий, але оптимізм і бажання творити все подолають. І ми в це віримо».

Творчий вечір продовжив сам Юрій Піжук своїм вітанням, подякою глядачам. Він продекламував авторський вірш про «Любов і мрії». Також прочитав зі сцени поему «Про батька і сина», вірш «Бог ліпив Жінку» й інші авторські твори.

Однією з найпотужніших сторінок творчості поета є вірші про війну. Так з’явилась на світ книга «Обпалені війною». А ще Юрій Піжук  – волонтер, саме він зі своєю великою командою зробив немало в цьому напрямку.


Протягом вечора прозвучали пісні на слова і музику Юрія Миколайовича: Анатолій Гнатюк «Малювала мати квіти» (слова і музика Юрія Піжука); Вікторія Гнатюквиконала «Будь щасливим мій синочку» (слова і музика: Юрія Піжука); Михайло Грицкан  – «Мамине серце» (слова: Юрія Піжука, музика: Михайла Грицкана), Микола Янченко – «Як ти доню там на чужині» (слова: Юрія Піжука, музика: Миколи Янченка), Станіслав Городинський – «Гуси-лебеді» (слова і музика: Юрія Піжука); гурт «Соломія» – «Кохані батьки» (слова: Юрія Піжука); Наталія Фаліон – «Люба» (слова і музика Юрія Піжука); Ніна Мирвода – «Два берега» (слова і музика: Юрія Піжука); Таня Дяченко – «Ти поруч» (слова і музика: Юрія Піжука); Олег Хоменко – «Киянка» (слова: Юрія Піжука, музика: Олега Хоменка); Аля Дюйм – «Неповторне кохання» (слова: Юрія Піжука, музика: Олександра Яременка) та ін.



Завершальним акордом заходу стала пісня у виконанні Ольги Сумської та Віталія Борисюка  «Про Україну».

Редакція ІА «Оперативна Україна інфо» бажає Юрію Піжуку міцного здоров’я, здійснення усіх задумів та подальших творчих злетів під мирним українським небом!

Відеорепортаж із благодійного творчого вечора Юрія Піжука та ексклюзивне відеоінтерв’ю із ним опублікуємо у наступних матеріалах ІА «Оперативна Україна інфо».

Читайте також: Люся Кава розповіла про творчість, благодійні концерти, трендовий лук, фан-сторінки та відео для ТікТок

У Києві провели благодійний захід на підтримку проєкту “ЯМаріуполь. Київ” (фото)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов

Фото: Юрій Чередніченко

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *