Головна Сторінка » У Києві провели другу частину благодійного весняного фотопроєкту «Хустка Перемоги» (фото, відео)

У Києві провели другу частину благодійного весняного фотопроєкту «Хустка Перемоги» (фото, відео)

0

1 березня у Києві в художній галереї «Митець» провели другу частину благодійного весняного фотопроєкту за мотивами українського етносу «Хустка Перемоги» від Міжнародної корпорації «Зоряні мости» та при підтримці Міжнародного Клубу Успішних Жінок Києва. Під час заходу збирали гроші для ЗСУ.

Про це повідомляє «Оперативна Україна інфо»та Pravda NEWS.

Для присутніх організатори підготували насичену програму: виставку картин із зображеннями учасниць проекту в хустках; виставку сучасних українських митців (живопис, графіка, кераміка); виступи відомих виконавців; welcome drink та солодощі; майстер-клас із вив‘язування хусток різних регіонів та ін.

За словами організатора заходу, президента Міжнародної корпорації «Зоряні мости» Жанни Тетьори, це вже друга частина фотопроєкту. Першу вони провели 22 грудня:

«Нація сильна тоді, коли цінує та підтримує традиції своїх поколінь в історії, культурі та побуті. Сьогодні, як ніколи, ми пишаємось своїм минулим та вдячні героям-воїнам за сьогодення. Тому мета нашого проєкту – краса українок  для підтримки та найшвидшої Перемоги країни. У другій частині фотопроєкту ми робимо акцент на силу духу та культурну спадщину наших чарівних жінок, історії кожної створюють коло сили та захисту нашої неньки».


Співорганізатор заходу, голова Міжнародного Клубу Успішних Жінок Києва Лілія Олійник зазначила, що перша частина фотопроєкту була настільки надихаючою та успішною і на ній зібрали певні кошти для бійців ЗСУ, що вирішили продовжити цю традицію:

«У перший день весни ми провели другу частину фотопроєкту «Хустка Перемоги». У ньому знову показали на весь Київ, Україну та світ красу українських жінок, які сильні духом, які можуть усе: працювати, виховувати дітей, допомагати воїнам. Крім того, на заході збирали гроші для двох військових бригад».

Народна артистка України, Герой України Ніна Матвієнко вдруге долучилася до цього заходу. Її портрет із хустиною став родзинкою цього фотопроєкту:

«Проєкт продовжується, адже хустка йде Україною. У кожному регіоні є свій колір, свої китиці… тобто кожен регіон наразі дає свою «квітку». Вона є молитовним захистом, який сьогодні рятує наших хлопців на передовій. Адже традиція давати захисникам хустку чи рушник була зпоконвіків. А Жанна Тетьора цю традицію раптом відновила, нагадавши про неї у своєму проєкті. Учасницею другої частини «Хустки Перемоги» стала і моя донька Тоня, яка носить українську хустку і в повсякденні. Її портрет – це просто кадр із життя. Фотограф лише вдало зафіксував лише образ».

Учасницею проєкту стала і депутатка Полтавської міської ради Влада Співак. Усі відвідувачі мали можливість побачити серед експозиції і її портрет в українській вишиванці:

«До проєкту долучилися із величезним задоволенням. У цій художній галереї представлений мій портрет у вишиванці від відомого українського бренду «Вареники fashion», який є трендовим. Він поєднує в собі не тільки мотиви традиційної української вишивки, а й сучасні мотиви. Такі проєкти показують на ввесь світ красу українських жінок та наші глибинні традиції».

Серед учасниць була і депутатка Ірпінської міської ради, радник міського голови Ірпеня, голова ГО “Асоціація жінок України “ДІЯ” Віолетта Дворнікова:

«Щиро радію, що мене запросили до цього проєкту, адже наразі дуже актуально підтримувати українські традиції та показувати наших сильних й красивих жінок. Також важливо, що на заході збирали кошти для наших бійців із ЗСУ. Трішки переживала перед заходом, адже майже рік через війну не могла прийти в себе. І цей фотопроєкт став першим моїм публічним заходом, до якого долучилася за цей час».

Вдруге до фотопроєкту долучилася депутат Київської міської ради Юлія Ярмоленко:

«Хоч наразі і йдуть військові дії, проте проведення таких мистецьких й благодійних заходів є важливим. Хустка є символом української культури та оберегом для українців. Весь національний одяг – це наша самобутність, а жінка є носієм цієї жіночності, яка передає цей колорит та оберігає свою родину та Україну».

До фотопроєкту долучилися українські жінки-берегині, які вірять у Перемогу  воїнів-Героїв, що боронять нашу землю, і роблять все можливе для її прискорення, серед них: Ніна Матвієнко, Марина Кінах, Юлія Ярмоленко, Людмила Станіславенко, Влада Співак, Тоня Матвієнко, Світлана Мирвода, Віолета Дворнікова, Жанна Тетьора, Лілія Олійник, Наталія Чобан, Анна Фесенко, Валентина Горбенко, Лідія Аллагірова, Катерина Лазор, Людмила Горбатюк, Оксана Алєксєєва, Світлана Волик, Світлана Даценко-Дрижак, Марія Снитнікова, Анна Коршунова, Олена Пушкарук, Світлана Вишиванюк, Катерина Кримська, Ніна Саламатова.















Партнером заходу стали: Валентина Горбенко, підприємець, директор і засновник приватного підприємства «Марічка», жінка року, нагороджена міжнародним орденом «Королеви Анни» 3 ступеня.

Партнером солодощів: компанія «Київський БКК»- провідний національний виробник кондитерських виробів- тортів та тістечок.

Винний партнер : WINE EGOIST
Винний Концепт, м.Київ.

Медійні партнери: ІА «Оперативна Україна інфо» та Pravda NEWS.

Обличчям проєкту стала неперевершена красуня, кандидат наук, доцент кафедри психології у Національному університеті «Одеська юридична академія», діючий член українсько-європейського наукового співробітництва, української асоціації сімейних психологів, міжнародного клубу успішних жінок України, нагороджена орденом Святої Катерини за благодійність  Катерина Лазор.

«Я вдячна організаторам, що вони в цей нелегкий час об’єднують людей навколо таких мистецьких й благодійних заходів. Ми разом робимо все можливе, аби пришвидшувати нашу Перемогу. Наразі є важливим підтримувати вітчизняну культуру, традиції та національних виробників».

Українська дизайнерка вишиванок та власного бренду «Своє» Світлана Волик із Сум теж долучилася до проєкту:

«У цьому фотопроєкті зробила і свій внесок, показавши красу українських жінок. На полотні зображена у вишиванці «Слава Україні! Героям Слава!», яка вже стала інсторією. Це моя авторська робота».

Лікар-стоматолог Катерина Кримськазазначила, що вирішила стати частиною проєкту, адже він є благодійним – збираються кошти для захиснків. У такий спосіб висловлюємо їм вдячність та сподіваємося на найшвидшу Перемогу.

Ведучою вечора була Ольга Вороніна, перший радіо-блогер України, ведуча Стильного Радіо «Перець ФМ» – Радіо №1 в Україні, золотий рекламний бренд-войс нашої країни.


Дрес-кодом вечора стала українська хустка.

Відеорепортаж із цього заходу опублікуємо в наступному матеріалі на сайті ІА «Оперативна Україна інфо».

Читайте також: У Києві відбулося відкриття першої частини благодійного різдвяного фотопроєкту «Хустка Перемоги» (фото, відео)

Дивіться також відео: Ніна Матвієнко заспівала на відкритті благодійного різдвяного фотопроекту «Хустка Перемоги» у Києві

Вийшов 7-й випуск проекту «Коли закінчиться війна?» за участі Героя України Ніни Матвієнко (відео)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов
Фото і відео: Семен Халаїм, Юрій Чередніченко

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *