Головна Сторінка » У Києві презентували програму задля допомоги всім жінкам та дітям, які постраждали від війни

У Києві презентували програму задля допомоги всім жінкам та дітям, які постраждали від війни

0

Нещодавно в Києві у 32 JazzClub відбулася зустріч однодумців, яких зібрала БО «Справа відважних». На ній презентували діяльність Фонду та програму. Вона покликана допомагати всім жінкам та дітям, які того потребують внаслідок війни.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Серед присутніх були представники благодійних фондів, громадських організацій, волонтери та ін. Вечір проходив у джаз-форматі.



За словами Дарини Постної 
співзасновника, директора БО «Справа відважних», на цьому заході вирішили зробити презентацію проекту Фонду, розповісти про себе, познайомити із командою, запросити основних партнерів, з якими будуть співпрацювати, розповісти про плани. І вподальшому побудувати міцні партнерські стосунки, об’єднатися навколо спільної мети – допомагати всім жінкам та дітям, які постраждали внаслідок війни:

«У нас є дуже багато ініціативних людей, які роблять дуже великі справи: одні допомагають пораненим, а інші – їхнім дружинам та дітям. Ми вирішили, що можемо все об’єднати і зробити так, аби була покрокова інструкція задля того, аби до нас зверталися за допомогою».

Дарина Постна додала, якщо говорити про діяльність їхньої організації, то все почалося із того, що вирішили допомагати діткам, які постраждали від війни: які втратили батьків, чиї батьки опинилися в полоні і ті, які бачили жахіття війни:

«Прийшли до того, що маємо зробити такий осередок, в якому зможемо надавати комплексну допомогу: з інтерактивом, ппихологами, арттерапевтами та іншими спеціалістами. Усе це задля реабілітації, аби повернути бажання людям повноцінно жити».

Серед запрошених була громадська діячка, директор Вишгородського історико-культурного заповідника Влада Литовченко, яка розповіла, що дітки, якими опікується БО «Справи відважних», також проходитимуть реабілітацію на майданчиках Вишгородського історико-культурного заповідника, зокрема, в контекстів вивчення історії держави, видатних постатей, майстер-класів із гончарства, розпису, виготовлення свічок із вощини та ляльок-мотанок. Також будуть поринати у вивчення та збереження народних традицій.

Ведучий вечора, професійний концертний ведучий Костянтин Корабльов каже, що наразі дуже багато проводить різноманітних благодійних заходів. А цей Фонд йому особливого симпатизує, адже його діяльність покликана допомагати скривдженим війною жінкам та дітям, що викликає повагу та захоплення. Тож він із радістю підтримав цей захід.

Про проєкт:

Допомагатимуть: жінкам ВПО, дружинам військовослужбовців, дружинам ветеранів, жінкам із постраждалих районів, дітям від 6-17 років та молодим людям 18-20 років.

Мета програми: психологічна підтримка жінок та дітей – покращення внутрішньо родинних стосунків у сімʼях; створення нових соціальних звʼязків між учасниками, примноження соціального капіталу; просвітницька діяльність з психології людини; навчання технік психологічної саморегуляції; стабілізація емоційного стану учасників; профілактика розвитку важких післястресових розладів у дорослих та дітей; підтримка та розвиток здорової нації.


Наприкінці заходу учасникам вручили подяки від БО «Справа відважних».

Читайте також: Сергій Жадан: «Культура теж є великою й важливою частиною українського спротиву»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов

Фото:  Юрій Чередніченко, Юрій Чередніченко 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *