Головна Сторінка » У Києві на Міжнародній учнівській конференції демонструють виставку картин художника Данила Ноздрі

У Києві на Міжнародній учнівській конференції демонструють виставку картин художника Данила Ноздрі

0

Із 10 по 12 листопада в Києві проходить V Міжнародна учнівська конференція «Мистецтво без меж: шлях до науки». У межах заходу для присутніх влаштували виставку українського художника Данила Ноздрі «Із Любов’ю до України».

Про це повідомляє Pravda NEWS.

На думку авторки проєкту Олени Садівничої, ця конференція, що заснована на відкритості та демократичності, є унікальним явищем українського мистецько-освітнього процесу і має всі атрибути наукового форуму.

Учасників заходу тепло привітали: І.Чуніхіна (директорка Київського міського методичного ценру закладів культури та навчальних закладів), М.Бриль(директорка Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти), О.Бондарчук(начальниця відділу Оболонської РДА), Ю.Чекан (науковий куратор проєкту, доктор мистецтвознавства).

Експрес-виставка картин талановитого юного абстракціоніста Данила Ноздрі «Із любовʼю до України» стала художнім оздобленням форуму.

В експозиції, котра розгорнута в приміщенні Музею історії Києва, представлені неймовірно емоційні та сповнені яскравої колористики полотна 14-річного киянина.

Кожна з експонованих робіт – різна за палітрою, але їх поєднує щире Данилове захоплення мальовничою красою рідної землі.

Навіть перелік назв картин створює затишну атмосферу для наукового спілкування: «Зелений гай», «Золота осінь», «Срібний туман», «Бузкові сутінки», «Оксамитовий вечір», «Лазуровий світанок», «Сонячне сяйво», «Помаранчеве проміння», тощо.

Данило Ноздря «Зелений гай» (2023 р., полотно, акрил, 90х70 см).

«Україна – напрочуд красива країна. Не можна не милуватись її гарними краєвидами! Але зараз на любі серцю красоти й українську незалежність зазіхнули безжальні вороги – рашисти. І наші Збройні сили на фронті героїчно виборюють право майбутніх поколінь українців – бути вільними та мати можливість теж насолоджуватись заповітними пейзажами», – розповідає Данило Ноздря.

Наразі Данило готується до творчої зустрічі з нашими воїнами, що проходять реабілітацію після поранень. Також у його найближчих планах – передати власну роботу «Важкий шлях до Перемоги. Бахмут» військовому музею. Це – авторська варіація картини, яку художник нещодавно подарував генералу Валерію Залужному.

Читайте також: Український художник Данило Ноздря долучився до благодійної акції на підтримку безпритульних тварин

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *