Головна Сторінка » Офіційно: ЗСУ зайшли в Херсон

Офіційно: ЗСУ зайшли в Херсон

0

Сьогодні, 11 листопада, Збройні сили України зайшли в Херсон.

Про це вже офіційно повідомили в Головному управлінні розвідки України, пише Pravda NEWS.

За даними розвідки, Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ:

«Шляхи відступу російських окупантів – під вогневим контролем української армії».

У місті залишилася низка російських військових, яких їхні командири закликали одягнутися в цивільний одяг і спробувати самостійно втекти з Херсона. Тож в ГУР закликали російських окупантів, які перебувають у місті, здатися до полону та не чинити спротиву ЗСУ.

Речниця пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк додала, що українці військові готуються до потужних масованих обстрілів Херсону. Й уточнила, що укріплення росіян на лівому березі розташовані доволі близько до тих територій, з яких вони втекли на правому березі. Жителів Херсону та населених пунктів правобережжя просять менше ходити вулицями та найближчими днями максимально бути обережними.

Нагадаємо, Херсон, як і частина області, перебували під російською окупацією з початку березня.

Після захоплення регіону росіяни створили на місцях свої так звані адміністрації, призначали на посади колаборантів і гауляйтерів, викрадали проукраїнськи налаштованих активістів і місцевих.

Наприкінці вересня росія провели псевдореферендуми на Херсонщині і заявила про анексію окупованих районів Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Однак фейкове голосування не визнали ані Україна, ані світова спільнота.

Збройні сили України постійно завдавали вогневих ударів по скупченнях російських окупантів на Півдні.

Наразі містяни вийшли на вулиці із українськими прапорами та зустрічають силовиків. Наразі у Херсоні немає води, світла, тепла та майже відсутній зв’язок. Але настрій – святковий!

Читайте також: У Херсоні люди вивісили українські прапори в очікуванні визволителів (фото)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *