Головна Сторінка » Люся Кава: «Пишу саме такі пісні, які буду сьогодні співати»

Люся Кава: «Пишу саме такі пісні, які буду сьогодні співати»

0

Люся Кава розповіла «Оперативній Україні інфо» та Pravda news про свою творчість, благодійні концерти, де черпає натхнення для авторських патріотичних пісень, про своє сценічне ім’я та інше.

Зустріч проходила під час благодійного концерту дуету Sestra, який нещодавно провели в Києві в Osocor Residencе. На ньому зібрали 30 тисяч гривень для ЗСУ.

Директор, головний редактор ІА «Оперативна Україна інфо» Юрій ІВАНОВ та співачка Люся Кава. 

– Люсю, сьогодні виступаєте в чудовому закладі Osocor Residence, це благодійний концерт і Ви запрошений гість. Будете виконувати свої пісні?

– Дві пісні буду співати для глядачів.

– Це відомі хіти чи щось нове?

– Ну, мені так незручно говорити, що відомі, але, так, це перша пісня «Незламна». Вона вже два місяці в трендах Ютуба, тому мені це дуже приємно. А друга моя пісня – сьогодні прем’єра. Саме сьогодні, 19 серпня, прем’єра моєї пісні «Маємо жити», тому що ми маємо жити на своїй землі!

– Погоджуюсь із Вами на 100% ! Ви пишете самі пісні?

– Так, я автор.

– Де берете натхнення, як це все відбувається?

– Коли мені погано, то пишу пісні про біль. Коли мені добре, навіть не так, коли хочу підтримки для себе, то пишу саме такі пісні, які буду сьогодні співати, щоб і для людей була якась підтримка, якесь натхнення, така сила, аби її відчували.

– Я знаю, Ви займаєтеся благодійною діяльністю, концертами. Розкажіть про це.

– Так, зараз дуже багато концертів, майже кожен день. Ми виступаємо для наших захисників, в першу чергу. По лікарнях дуже багато їздимо, буваємо у різних містах. Часто виступаємо для переселенців, для діточок, для їхніх батьків. І ці концерти – це дуже зворушливо, коли бачиш ці очі людей, які загубили свій дім, але вони в своїй країні і розуміють, що попри все – вони вдома. Це дуже надихає.

Наприклад, сьогодні був концерт у лікарні «Охматдит» для діточок. І ми з ними співали дві мої пісні. Це для мене дуже важливо зараз. Тому і беру участь у благодійному концерті в «Осокорі». Тому що знаю, що сьогодні відбудеться на аукціоні, де збиратимуть кошти. Там будуть лоти, дуже цікаві, я взагалі-то бачила, дуже цікаві. І маю надію, що зберуть величезну суму для наших ЗСУ.

– Такі патріотичні пісні, які Ви пишете і виконуєте – це те, що нам наразі потрібно. У такі моменти вкотре розумієш, що кожен має робити свою справу. Наші захисники роблять неймовірні речі на передовій. А Ви – на творчому фронті. Кожен українець робить так, щоб життя не стояло на паузі.
До речі, у Вас таке вишукане сценічне ім’я. Це псевдонім? 

– Ні, мене звати Люся.  А Кава – це частинка мого прізвища. Мене ще з дитинства називали Люся Кава, тому це моє. І Кава – це ім’я моїх янголів: дідуся та бабусі, яких вже немає з нами, тому я відчуваю велику підтримку.

– Люсю, ми робили невеличку паузу, тому що Вас покликали на сцену. Зараз таки допишемо наше чудове інтерв’ю. Правда, від ваших пісень просто мурахи бігають по шкірі. Я не брешу. Україно, слухайте Люсю Каву, тому що це надзвичайно, це неймовірно, це правдиво, щиро і просто так по-українськи, і так до глибини душі. І я думаю, що ваші пісні зроблять Перемогу, бо рухаємося ж таки до Перемоги разом!

– Так, ми дуже віримо в перемогу, ми знаємо, що це буде.

– Люсю, останнє запитання, точніше, побажання нашим читачам і глядачам.

– У мене є єдине побажання дуже-дуже важливе. Українці повинні зараз себе берегти, тому що ми маємо жити. Маємо жити саме на своїй землі. Тому Слава Україні! Перемога скоро!

Дивіться також відеоверсію інтерв’ю:

Атмосферне відео із благодійного концерту дуету Sestra:

Читайте також: У Києві на благодійному концерті дуету SESTRA зібрали 30 тис. грн для ЗСУ

В Івано-Франківську відкрили мистецьку акцію «Україна: від війни до миру»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Спілкувався Юрій ІВАНОВ

Фото і відео: Анатолій ШАРАЄВСЬКИЙ

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *