Головна Сторінка » Легендарна картина Данила Ноздрі «Червона калина» крокує світом

Легендарна картина Данила Ноздрі «Червона калина» крокує світом

0

Картина «Червона калина – Україна переможе!» відомого українського художника-абстракціоніста Данила Ноздрі протягом року прикрасила не одну митецьку подію як у нашій країні, так і за кордоном.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Серед  виставок, до яких долучився зі своєю творчістю Данило Ноздря: персональна виставка в Музеї Марії Заньковецької; його численні експрес-виставки (до Всесвітнього дня захисту дітей, в Національній філармонії України, на благочинних заходах фондів «Я Маріуполь. Київ» та «Mama Special” для родин із дітьми-інвалідами, тощо); виставки юних українців, переможців Міжнародного художнього фестивалю МАЛЮЙ.UA за підтримки Міністерства Закордонних Справ України.

У переліку останніх – експозиції, які навесні та влітку відбулись у Музеї-майстерні Івана Кавалерідзе, в Національному заповіднику «Софія Київська», в Чорногорії (галерея Культурного центру «Velimir A.Lekovic” міста Бар і Палац короля Ніколи), Албанії (галерея мистецтва міста Тирана).

Данило Ноздря «Червона калина – Україна переможе!», 2023 рік, полотно, акрил, 90х70 см

І от тепер картина «Червона калина» ( Перша премія на престижному європейському арт-конкурсі «Loretto” в австрійському Відні) стала частиною виставок «Діти війни» у Японії (в Токіо), Болгарії (на площі Свободи порту Русе), Китаї (в Пекіні) й Північній Македонії (у Скопʼє).

Пекін (Китай)

Русе (Болгарія).

Скопʼє (Північна Македонія)

Цей мистецький проект до Дня Незалежності України організовано Асоціацією розвитку міжнародних звʼязків ADRUM, компанією STUDIORAR, МХФ МАЛЮЙ.UA і Посольствами України в згаданих  державах. Живописні експозиції триватимуть до кінця вересня.

Президентка ADRUM Тетяна Колесніченкорозповідає:

«Дитинство маленьких українців проходить під гул сирен. Але попри  рашистську  навалу наші діти зберігають у серцях відчуття краси довкружжя. А в своїх творчих роботах показують непохитну віру в Перемогу та безмежну надію на світле майбутнє».

Свідок тому – неймовірнояскрава,  емоційно-патріотична картина «Червона калина» 14-річного киянина Данила Ноздрі. Його наставник, знаний художник із Трускавця Андрій Копчак зазначає:

«Світ мистецтва для багатьох є тим унікальним простором, який рятує від буденності та дарує хвилі різнобарвних емоцій. Це підтверджують Данилові полотна, що вражають сміливістю, самобутнім творчим підходом і експресивним характером. Усе – максимально відкрито , чесно й переконливо. От як у «Червоній калині»! Жоден сумнів відкинутий: Перемога дійсно буде!».

До речі, зараз Данило Ноздря готується до своєї сьомої персональної виставки «Магічна  Україна», що пройде в Києві у Музеї Павла Тичини з 2 по 22 жовтня та буде присвячена Дню захисників і захисниць України.

Читайте також: Киянин Данило Ноздря став одним із переможців Міжнародного художнього фестивалю МАЛЮЙ.UA

 Київський художник Данило Ноздря виборов Гран-прі на Міжнародному арт-конкурсі в Монако

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *